Pacific Ocean

God eftermiddag,
 
Nu ska jag påbörja ett långt inlägg som kommer vara fyllt av målande beskrivningar och bilder från min och Trevors lilla semester på fyra dagar.
Tidigt på fredag morgon befann vi oss på vägen mot Vancouver, jag sov till en början men vaknade lägligt nog när vi närmade oss Tim Horton's för att äta frukost. Efter varsin ost och ägg-bagel hade vi bränsle nog att köra vidare. Vi körde igenom bergen, jag beundrar de fortfarande men häpnar inte längre över utsikten. Jag har vant mig. Det är Trevors värld och väsen, inte mitt. Vi stannade en andra gång när vi båda kände oss trötta, för att få i oss lite kaffein från Starbucks. Efter 12 timmars körande (jag körde lite också) kom vi äntligen fram till Vancouver. Vi åkte till en kinesisk restaurang med Gord och farmorn för att äta middag. Det är så otroligt gott, téet och nudlarna. Vi stack sedan till lägenheten som en gång bebotts av oss, vi tittade lite på Seinfield innan vi somnade.
   Morgonen därpå körde vi iväg tidigt för att ta färjan över till Vancouver Island. Det tar ungefär 1,5 timme att åka över. Jag satt ner och läste Jane Eyre medan färjan skar igenom havet. Vi gick även ut för att njuta av doften av den friska luften. När vi kom fram och hade parkerat i Victoria var det dags för shopping. Staden var lika vacker som jag mindes den, om inte vackrare i sommarens grönska. Vi promenerade längs de mest populära gatorna för shopping; Trounce Alley, Government street, Bastion Square och Chinatown. Vid den underbara hamnen hade folk satt upp små tält där de hade en marknad på gång. I bakgrunden spelades musik som tog oss till en annan tid, folk sålde bland annat konst, smycken, solglasögon, ventianska masker (jag köpte en dagen därpå!) m.m. Vi gick vidare över gräsmattan till den ståtliga parlamentbyggnaden och beundrade den en stund. 
   Efter det var det dags att fika. Jag hade redan gjort research och visste precis vart jag ville gå: Venus Sophia Tea Room, ett café som var inspirerat av Frankrike. Inredningen var mysig, dock inte lika fin som Duchess Bake Shop i Edmonton där jag köper mina macarons. Möblerna var vita förutom fotöljerna. Bakom disken var hyllorna fyllda med söta tekoppar och kannor med rosa blommor på. Musik på franska spelades till min förtjusning. Efterrätten var utsökt (något chokladigt som ni kanske redan gissat). När fikan var avklarad avslutade vi shoppingen med att besöka Chinatown. Jag fastnade i en butik som sålde en massa olika serviser, pinnar, lyktor m.m. En annan sak jag fick uppleva var att möta Darth Vader för första gången, han spelar fiol numera på gatorna.
   Sedan var det dags att checka in på hotellet. När vi kom dit sa de att de blivit dubbelbokade och att sex personer fått byta hotell (inkluderat oss två) så vi körde vidare till ett annat (som de betalade för) mycket finare hotell. Dock inte lika fint som hotellet vi besökte i Januari 2011 som hade den ljuvliga utsikten över hamnen. Hur som helst, efter check-in fräschade vi till oss och sedan bar det av mot en grekisk restaurang vars namn jag glömt. Vi valde att sitta vid uteserveringen eftersom kvällen var varm och behaglig. En perfekt sommarkväll. Vi åt jättegod mat, hummus och pita som vanligt till förrätt och huvudrätten blev pasta med fetaost för mig. Mannen som serverade oss var hur go som helst också. När vi var mätta och belåtna gick vi och köpte lite champagne och spenderade resten av kvällen på hotellet efter en lång och händelserik dag.
   På söndag morgon checkade vi ut och körde sedan mot Nanaimo för att bada på stranden. Det var första gången på länge jag var vid en riktig strand. Det var ganska blåsigt och lite kallt. Utsikten var vacker, vid horisonten såg man höga, ståtliga berg som sträckte sig i en rad. Tidvattnet hade försvunnit så det tog en bra stund att komma fram till vattnet. Jag slängde av mig sandalerna för att kunna känna sanden under mina fötter. Vi gick på det värsta tänkbara stället, fyllt med äckliga krabbor och hårda vita stenar som försökte skära upp fötterna på en (djävulsstenarna förstörde även mina sandaler!). Efter att ha gått där ett tag var Malin lagom söt. Det ligger i familjen Samuelssons semestertradition att någon måste tjura minst en gång, och eftersom det bara fanns en Samuelsson där fick det bli jag haha. Trev ignorerade det och föreslog att vi gick till den finare delen av stranden där det mest fanns sand. "Visst" grymtade jag. När vi kom dit blev det genast bättre. Nästa inga krabbor alls! Trev ritade våra initialer i sanden innan vi hoppade i det svala vattnet och busade en stund. Jag doppade huvudet i Stilla Havet för första gången! När vi gått tillbaks till bilen köpte vi glass. Vi körde sedan till färjan som skulle ta oss tillbaks till Vancouver. Vi stod en bra stund och beundrade Stilla Havet medan vi färdades över det. Sådan vacker utsikt!
   Väl i Vancouver åt vi middag med Gord, Kara och Mama. Det var bara att le och nicka som vanligt. Vi somnade rätt fort i lägenheten. Vår måndag var långtråkig, vi körde hela dagen och det finns inte särskilt mycket att beskriva; min rumpa gjorde ont, vi kan ha hört en skallerorm i buskarna när vi tog rast och polisen stoppade oss för Trev körde för fort men vi slapp böter (slutet gott allting gott). Det var skönt att komma tillbaks till vår lya igen efter några riktigt bra dagar tillsammans ute på äventyr i Kanadas vackraste städer.
 
Jag lovar att lägga upp bilder efter detta publicerats, men jag ville bara få skrivandet gjort för det tar så lång tid att lägga upp bilder samtidigt. Men de kommer!
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0