Swedish Countryside

Nu när det är sommar längtar jag lite extra mycket efter det svenska lantlivet. Jag önskar jag kunde åka till Långasand och bada och klättra på klipporna, men här har de bara sjöar. Jag saknar de gröna skogarna och klittrande bäckarna. Jag vill cykla genom naturen till mormor och morfar, gå barfota i det fuktiga gräset, sitta i hammocken och läsa, äta svenska jordgubbar, ha en musikal i poolen, se på sommarklassiker med mina systrar, vakna med solstrålar som lyser upp sovrummet, gå på bio i Halmstad och promenera i staden en varm sommarkväll, vattenkrig... ja jag saknar nog allt. Det jag saknar mest är att vara liten och åka hölass igen, det är något av det bästa som finns.

Här kommer min lista över filmer jag brukar se på sommaren (tillägnad mina systrar):

* O brother, where art thou?
* Mumien
* Far and Away
* Dirty Dancing
* Djungel George
* Imaginarium of doctor Parnassus


Devonian Botanical Garden

God kväll kära följare,

Nu har jag för en gångs skull haft en spännande vecka efter allt jobb! I onsdags åkte jag till West Edmonton Mall för att shoppa med Christine. Vi hade fasansfullt roligt, det blev lite sentimentalt när vi gick till Victoria's Secret och shoppade. Hon visade mig även några guldklimpar till butiker som jag inte haft en tanke på att gå in i förut. Vi gick även till djuraffären och önskade att vi kunde gosa med de håriga kaninungarna eller de lurviga musliknande varelserna. Istället gosade Christine med en läskig blå-tungad ödla som senare jagade mig! Bäst av allt var nog när vi gick ut ur en butik och hon sjöng en serenad för mig, eller när hon sa att jag liknar den krullhåriga tjejen i Brave som kommer ut på bio snart!

I fredags när Trev kom hem åkte vi till hans släktingar Sandi och Charlie och åt middag med hela drösen. Det är så snälla människor, som tar emot en med öppna armar och visar ett genuint intresse för mig som person. Det blev mat och vitt vin. Sedan avslutade vi med spel och jag vann...nästan. Vi slutade innan någon hann vinna och det var jag och Brady som låg lika! Usch så irriterad tävlingssnillet i mig blev. Men men... nästa gång vinner jag kanske.

Och nu till min underbara söndag som spenderades i Devonians botaniska trädgård. Jag och Trev utforskade denna sköna och vackra plats tillsammans. Vi gick först in i ett par växthus. Den ena hade exotiska växter från ökentrakter med olika sorters kaktusar och andra konstiga saker. Sedan gick vi till en del som hade frukt- och bärplantor. Det sista växthuset var vackrast av allt, för där flög mängder av olika färgstarka fjärilar omkring och dansade i det gröna. Där fanns även fina blommor i olika färger.
   Men platsen jag tyckte bäst om var Kurimoto, den japanska trädgården. Där fanns en bro över en stillsam bäck, ett litet vattenfall m.m. Vi gick sedan igenom skogen och kom ut till en plantering av olika örter och kryddor (mitt tränade blomsteröga hittade gräslök bland alla plantor!) Vi fann även en rosenträdgård men tyvärr hade ingen av dem hunnit vakna ur sina knoppar. Så där gick vi omkring hand i hand och lät våra sinnen njuta av naturens lugn och fågelkvitter. Det var en perfekt aktivitet för mig och Trev eftersom han fick vara ute i naturen och jag fick utforska nya kulturområden och vackra, färgglada blommor.


Jag tycker att denna bilden är väldigt fin trots att Trev ansåg att jag var oförskämd som fotade fjärilarna under deras kärleksakt.Karma

Förra veckan sa min chef åt mig att jag kunde gå hem tidigare mot kvällningen, några minuter senare kom en kollega in och undrade om hon kunde få gå hem tidigare för hon hade cheerleader-träning. Så jag gav upp eftersom jag bara ville hem för att det skulle vara härligt med lite mer tid med Trev, men hon hade faktiskt någonstans hon behövde vara.
   Dagen efter kom hon till jobbet med en ischai-latte till mig från Starbucks för att säga tack. Det uppskattade jag verkligen. Fler sådana människor borde finnas för då skulle folk ställa upp för varandra alltid!
Så nu tror jag stenhårt på karma. Positivt attraherar positivt. Fast det trodde jag på förut också. På söndag ska jag ta över en annan kollegas skift för hon behöver packa innan hon åker semester, senare kommer hon ta ett av mina skift. Så bra allt blir!

Jag är ensam denna veckan igen. Det är rätt tomt faktiskt. Hallå..?
Det får bli skype med familjen imorgon och på onsdag ska jag shoppa med Christine förhoppningsvis! Sedan blir det en massa jobb igen. I resten av juni får jag och Trev bara en söndag tillsammans. Så idag har jag gnuggat geniknölarna på jobbet och försökt komma på olika aktiviteter vi kan göra efter jobbet istället eftersom vi inte har helgerna. Det ordnar sig säkert!

Kram på er!


Indian Fushion

Det var ett tag sedan! Sedan vi kom tillbaks till Kanada har den större delen av vår tid bestått av arbete. Och händer inget spännande så har jag ingen lust att skriva för det är inte roligt att läsa hur jag lärde mig att skriva ut klisterlappar med kundernas namn på häromdagen på jobbet. Men en liten uppdatering då och då får man väl komma med.
En trevlig sak vi gjort sedan sist jag skrev var att gå till en indisk restaurang på middag. Den var liten och mysig med ett starkt intryck av indisk kultur med underlig musik, intressanta tavlor, varma färger och kryddiga dofter. Vi beställde varsin röra att doppa naan-brödet i tillsammans med en jordgubbs margerita. Måltiden var stark och mättande och vi hade en jättemysig stund tillsammans.

RSS 2.0