all my dreams

Hey,

Just nu är jag exalterad och inspirerad som bara den! Medan Jill Barber sprider romantisk månskensjazz genom rummet kollar jag igenom alla möjliga aktiviteter som jag och Trev kan tänkas göra på vår kommande roadtrip. Jag vill gå till Albertas berömda konstgalleri, kanske gå på Edmontons festival, äta middag i en irländsk pub och dansa loss i Vinyl dance lounge. Jag vet inte hur mycket tid vi kommer ha, men jag hoppas att vi kan göra några av dessa aktiviteter innan det bär av hemåt.
Sedan har vi ju den mysiga resan genom natten att se fram emot, det ska bli så spännande och romantiskt. Jag längtar så tills onsdag är här!


Jill Barber

Hey,

Igår gjorde jag en fantastisk upptäckt! Jag har aldrig haft en favoritartist, jag gillar vissa låtar från alla möjliga artister, men igår hittade jag en underbar sångerska vid namn Jill Barber. Jag har lyssnat igenom alla hennes låtar från sitt senaste album Mischievous moon och fullkomligt älskar hennes stil. Det är en sorts vintage jazz över hennes låtar och hon inspireras av gamla klassiker. Hon kommer från Kanada.
Du borde gå in på hennes hemsida och lyssna du med!

http://www.jillbarber.com/music.html


sound of silence

Hey,

På onsdag ska jag och Trevor på en lång roadtrip till Edmonton för att kolla efter lägenheter, egentligen är dem källarsviter vilket betyder att man hyr den nedre delen av ett hus vilket är väldigt populärt här. Vi har än så länge tre att kolla på som ligger nära NAIT - skolan Trev ska börja i till hösten. Det ska bli spännande! Vi ska bo hos en av alla hans tusentals fastrar och farbröder, Scott och Claudia.
Trev har varit ledig två dagar på tre veckor så det ska bli skönt att få lite tid med honom i fem dagar.

Jag längtar efter er där hemma ♥

Yoga

Hey,

Idag tränade jag Hatha yoga i Newport, cirka tio minuter från där jag bor.  Där fanns olika sorters besökare; äldre kvinnor, gravida kvinnor, en ung man och jag.
Ljudet av fläkten ljöd genom rummet som annars var helt tyst. Ljuset från dimmerlamporna föll lätt över oss och gjorde rummet behagligt. Längst fram fanns två trappsteg upp till en liten scen där läraren satt. På väggen bakom var en rund symbol målad i svart. Där fanns även lyktor och bambupinnar. Väggarna runt omkring oss var romantiskt mörkröda och fick rummet att verka varmare.  
   Dagens mantra löd: "Jag älskar mig". Uppvärmningen, träningen och avslappningen var fantastisk och så uppfriskande. Läraren hjälpte mig en del så att jag gjorde övningarna rätt. När jag kom ut ur studion kände jag mig än en gång lugn, tillfreds och obeskrivligt lycklig.

Fakta om Yoga:

Yoga betyder förening av kropp, sinne och själ. Hatha är i Europa den mest känder versionen av yoga. Stavelsen Ha betyder sol och Tha betyder måne. När man utövar Hatha vill man uppnå fysisk och psykisk hälsa samt utveckling. Metoderna man använder är reningsprocesser, kroppsställningar, andningskontroll, koncentrationsövningar och meditation.


all work work.

Hey,

Jag har inte bloggat på sistone eftersom det inte hänt särskilt mycket. Trevor har en viktig deadline på måndag och har jobbat hela veckan, själv har jag underhållit lägenheten och mig själv.
I måndags prövade jag på yoga och fullkomligt älskade det, jag ska skaffa en sommarpass så att jag kan gå några gånger i veckan medan Trev går till gymmet.
Jag längtar tills vi flyttar runt början av september, att få ha något eget och börja om ännu en gång. Skaffa ett fulltidsjobb, inreda, nya människor och så vidare.
Jag saknar er mina vänner, det spelar ingen roll hur många människor jag möter här, världens riktiga guldkorn finns hemma i Sverige. Ingen kan jämföras med er och jag är så glad att vi fortfarande kan stå varandra nära genom Skype, msn och Facebook- det gör mitt liv så mycket bättre.

Jag hoppas ni alla haft en trevlig helg!

Ny design.

Hey,

Nu har min kära syster hjälpt mig att designa om min blogg för jag var så trött på den, jag väntar dock på att Hannah ska göra om headern :)
Tack så mycket Fisen!

Midnight in Paris.

Hey,

Igår var en väldigt händelserik dag. Trevor ringde mig vid lunchtiden och berättade att kvinnan från Kanadas ambassad hade ringt. Vi ska på begäran ändra kategorin på vår ansökan till "Conjugal partner" vilket betyder att man bor tillsammans. Egentligen kräver dem att man levt ihop i över ett år utan avbrott, men Trev förklarade för henne att det är omöjligt eftersom jag endast kunde stanna sex månader som besökare och mitt arbetstillstånd räcker lite mindre än ett år, så hon sa att vi kan söka det i alla fall. Så vi ska fylla i en ny blankett, skicka mer bevis och vänta ännu längre. Som om inte det räckte så måste vi betala avgiften ännu en gång. Men kvinnan var hjälpsam och samarbetsvillig.
   På kvällen körde Trev mig till Silvercitys biograf där man mötte upp med Laurissa. Vi skulle se på Midnight in Paris av Woody Allen tillsammans. Wow. Jag fick fjärilar i magen bara av introduktionen där de visade de mest vackra scenerna i Paris. Det kändes som att huvudkaraktären var jag; han drömde om att leva i en annan tid. Jag log igenom hela filmen. Det var charmig, rolig, smart och överraskande. Det är en av mina absoluta favoriter nu. Åh Paris vad jag älskar dig. Jag är helt salig. Det var som att ha en 1,5 timmes lång epifani. Underbart.
Efter filmen diskuterade vi den och pratade om annat mellan himmel och jord innan Trev dök upp och vi sa hejdå. Jag hade en helt underbar kväll och ett nytt feelgood- sommarminne. Alla som läst detta borde se Midnight in Paris!


Kelowna.

Hey,

I helgen åkte vi till Kelowna för att hälsa på Trevors mormor och morfar, Bev och Bill. Jag packade på fredagen och vi började vår resa strax efter att Trev kommit hem. Resan skulle ta 3,5 timme så vi åt middag i bilen: mat från Subway. Solen sken, på med solglasögonen och ner med rutan så att vinden kunde svalka. Vi lyssnade på musik och sjöng med, jag läste Överenskommelser för Trev, vi pratade, vi satt tysta och beundrade bergen och sjöarna som passerade oss. Plötsligt var vi framme vid Bev och Bills fina hus och välkomnades med varsin kram. Vi satt i vardagsrummet och pratade över en timme om allt möjligt. De berättade att de läst Stieg Larsson- böckerna och sett de svenska filmerna. Efter den trevliga pratstunden var det dags att nana.
   Jag vaknade av fågelkvitter och en mysig gosse bredvid på lördagsmorgonen. Vi åt en trevlig frukost ute på verandan; fattiga riddare med lönnsirap, melonskivor, vindruvor m.m. Efter det åkte vi in till "stan" och tittade på Karnevalen de hade. Det var Kanadas nationaldag i fredags vilket firades hela helgen. Karnevalen var rolig, där fanns män som spelade säckpipor, fräcka bilar och mycket mer. Vi stannade tills alla passerat och sedan gick vi till frisören för Trev behövde klippa sig. När vi kom tillbaks till huset åt vi en snabb lunch och gick sedan till grannen för att låna hans kanot. Så jag satte mig i en kanot för första gången, den gungade i takt med vågorna och vi gav oss ut i Okanagan lake som är precis vid huset. Vi paddlade mot andra sidan, efter att ha kommit två tredjedelar över havet paddlade vi hemåt igen. Jag var lite smått skraj när stora vågor kom och när Trev tappade balansen så att kanoten nästan tippade över, men vi klarade det. Jag var även nervös ifall deras berömda sjöodjur Ogopogo skulle dyka upp.
När vi kommit iland tog vi oss an hans morföräldrars trampbåt och försökte än en gång passera vattnet, men det var för långt. Efter alla aktiviteter ute i vattnet var jag röd som en kräfta. Vi badade lite men det var väldigt kallt. Jag vilade i 30 minuter medan Trev byggde en eldstad. Sedan kom Trev och hämtade mig, vi satte oss under det enorma pilträdet. Hans huvud vilade i mitt knä medan jag läste högt för honom. Efter det var det dags att äta middag. Bev hade lagat potatis med sallad, majskolvar och vegetariska korvar (till mig). Under måltiden fick jag höra alla möjliga historier om Trev när han var liten. Vi åt efterrätt och sedan gick jag och Trev ut för att sitta vid brasan han fixat. Det var mysigt. Vi satt vid picknickbordet och beundrade elden. Lite senare kom Bev och Bill ut för att göra oss sällskap och titta på fyrverkerierna de hade en bit bort. Det smattrade i alla möjliga färger; rosa, grönt, vitt och blått. Fyrverkerierna speglades i havet. Det var så vackert, att vara i Trevors armar och skåda mästerverken högt upp i himlen. Vi gick sedan in och tittade på "Far and away" som egentligen är min och Jennys sommartradition.
   På söndag morgon åt vi frukost; poscherade ägg på rostat bröd samt bär och frukter. Sedan packade vi ihop våra grejer och sa hejdå. Vi körde till Tim Horton´s för att möta upp med vår kompis Brittany och hennes nya pojkvän Derek. Vi satt och pratade och skrattade i 45 minuter innan vi var tvungna att kila vidare. Vi handlade lite mat och körde sedan hemåt. Trafiken var fruktansvärd. Resan tog 4,5 timme. Men sedan var vi äntligen hemma. Vi åt middag hos Gord. Sedan åkte vi hem och sov.

Nu kommer lite bilder och filmer!Utsikten på väg mot KelownaKarnevalenOgopogo i egen hög personVroom vroom!Två väldigt läskiga clowner, jag ryggade bakåt men Trev tvingade mig att stå närmre... då fick en av clownerna syn på mig. Jag har men för livet.Jack Sparrow- wannabeInnan vår kanotresa


RSS 2.0