Cake Pops

I lördags bestämde jag och Trev oss för att vara lite barnsliga, så vi körde till Superstore och köpte två pulkor, eller ja en pulka och en tunn platsmatta. Vi åkte till en otroligt brant backe och svischade ner i rasande fart. Tyvärr hade det snöat hela dagen så pudersnö stänkte upp i ansiktet, när jag väl kom ner slet jag av mig vantarna och skrubbade i princip bort snön. Min hjärna blev nog lite lätt frostbiten. Vi tog en paus och drack varm choklad innan vi åkte ner igen. På kvällen lagade vi middag tillsammans och såg på en film innan vi antog utmaningen att baka Cake Pops, en slags kaka täckt i glasyr. Det var rätt gott faktiskt. Det tog sin lilla tid att göra dem dock.
   Idag skypade jag väldigt länge med familjen vilket var trevligt. Alla beter sig som de brukar (lite smått galna med glimten i ögat). Efteråt åkte jag och Trev till Ikea och strosade omkring. Väl hemma utmanade jag Trev på sällskapsspel och bryggde en kanna svart ros-té för en stillsam avslutning på helgen.


Trev bakarVåra Cake Pops

British Columbia

Efter några väldigt händelserika dagar genom Kanadas natur är jag äntligen hemma i vår lya på 105 street. Det hela började på lördagen, precis efter att jag kommit hem från jobbet runt 7 på morgonen, var det hög tid att sätta oss i bilen och köra mot Vancouver. 12 timmars bilresa hade vi framför oss. Som tur var sov jag under större delen av resan, 8 timmar för att vara exakt. Det enda negativa med det var att Trevor fick köra hela vägen dit. Vi stannade i Kamloops och beställde pizza innan vi körde vidare. På kvällen kom vi fram till Gords hus. De pratade mest om sådant jag inte förstår eller är intresserad av, så jag gosade med den stora rödgula hårbollen som vilade i sin fotölj. Trev gav mig en bok om kinesisk astrologi som jag girigt ögnade igenom i min egen lilla värld. Vi fick nycklarna till lägenheten i Klahanie (där vi bodde förut) och åkte dit. Vi slocknade som ljus.
   Dagen efter provkörde vi Gords nya Kia. Jag tyckte inte om den, insidan var fullproppad av onödig teknologi vilket jag är emot eftersom allt ska vara så himla bekvämt alltid. Bilen hade en inbyggd skärm som kan fungera som telefon, GPS och filmkamera när man backar bilen så man slipper titta bakåt. Väldigt avancerat. Hur som helst, efter bilturen åkte vi, Gord och Rory till Dim Sum (Mamas favoritrestaurang) för att äta kinesiskt tillsammans med Trevors farmor, farbror Jim, faster Amy och deras son Wesley. Jag älskar verkligen deras kultur; de små vita tekopparna, äta med pinnar och utforska nya smaker. Efter måltiden åkte jag och Trev till lägenheten, promenerade till Port Moodys bibliotek som jag saknar jättemycket och lånade en film. På kvällen åt vi middag i huset med Trevors familj samt Wendy. Det var okej, vi spelade clue och sedan hade Trev ett lååångt föredrag om återvunnen energi och allt han lär sig i skolan. När vi kom såg vi på filmen och smaskade i oss lösgodis som min kära familj skickat till oss.
   På måndagen träffade Trev sin före detta chef och jag var ensam i lägenheten. På eftermiddagen åkte vi till Metrotown och fönstershoppade innan vi begav oss till huset och beställde indiskt. Jag åt en jättegod och kryddstark Paneer Masala med Naan-bröd. Sedan sa vi hejdå till Trevors familj för denna gången.
   Tisdag morgon gick vi upp tidigt (enligt mig) och begav oss mot Kelowna för att spendera natten hos Trevors morföräldrar. Vi kom fram på eftermiddagen och var mestadels sociala. Med en kopp te i handen pratade vi om allt som hänt sedan vi sågs sist. Vi satt i vardagsrummet, till höger om soffan har dem ett enormt fönster så man kan se ut över Okanagan-havet och det gigantiska pilträdet. Det enorma huset och den perfekta inredningen får mig att känna mig felplacerad och enkel trots att dem har samma bakgrund. Men jag trivs där, naturen och stillheten gör mig bekväm. Vi åt middag och spelade ett jätteroligt spel kallat Pictionary som är ungefär samma sak som charader fast man målar istället. Roligast av allt var när Trev skulle måla en råtta och hans morfar utbrast: "Det är en humla!" Det blev många skratt den kvällen.
   På onsdagen for vi mot Edmonton tidigt på morgonen efter en god frukost med pocherade ägg. Jag körde en del. Det var underbart att kunna snegla mot Trev medan han sov, lyssna på Edith Piafs "La Foule" och skåda de snötäckta bergtopparna som omringade mig. När vi nästan var hemma och jag halvsov i passagerarsätet såg jag att spegeln växlande blinkade rött och blått. Polisen. Jag frågade Trev om han borde stanna. Vi stannade. Vi hade inte gjort något fel men jag blev alldeles uppspelt ändå. En polisman kom upp till min sida av bilen och berättade att ljusen ovanför registreringsskylten hade slutat fungera och att Trev borde byta dem så fort som möjligt. Sedan tog han körkortet och papper och gick iväg. Jag tog fram kameran och försökte fota, tyvärr blev det inga bra bilder. Han lät oss köra vidare och sedan var vi hemma, jag sprintade till badrummet och sjönk ner i karet. Äntligen.
Dim Sum: Amy, Wesley och JimTrevors familj: Gord, Kara, Rory och Trev


Valentine's Day

Årets Alla Hjärtans Dag hade inga förväntningar. Med en tajt budget och mycket läxor lät jag bli att diskutera den 14, jag blir bortskämd varje dag och tyckte inte vi behövde fira. Jag köpte ändå en liten present åt honom.
   Ändå var jag otroligt uppspelt över att det var Alla Hjärtans Dag, för det var vår första tillsammans; den 14 februari 2010 och 2011 var vi i olika länder. När jag promenerade hem klockan 6.20 i vinterkylan efter många timmar på Victoria's Secret såg jag att det lös från vår lya trots att Trev inte brukar gå upp förrän 7.00 på morgonen. Han hade något kuckemuffens för sig...
   När jag öppnade dörren låg där ett kärleksbrev på trappräcket och för varje trappsteg låg där en hjärtformad chokladbit som formade ett spår ner till köket där en hjärtchokladask väntade med en tidning om klassisk inredning. På bordet fanns levande ljus, blommorna jag fått tidigare i veckan och en Trev som serverade frukost: fattiga riddare med jordgubbar och varm choklad. Jag sprang och hämtade hans present: ett par manchettknappar. Jag tänkte att de kanske kan ge honom lite tur (vidskeplig som jag är) när han går på jobbintervjuer. Han blev väldigt förvånad på ett bra sätt.
   Jag gick och lade mig och Trev promenerade till skolan. På kvällen gjorde han hummus, sedan värmde vi pitabröd, skar upp morötter och jordgubbar till det. Vi åt middagen i sängen framför en film, vilket fick avsluta vår första och än så länge min bästa Alla Hjärtans Dag.Carnations

Hey,

I början av veckan fick jag ett städryck i köket, så jag spelade musik på vårt iHome i bakgrunden medan allt skrubbades. Trev kom hem efter att ha gjort några ärenden, plötsligt smög han upp bakom mig med en bukett rosa blommor. När jag kramade honom började vår låt spelas genom högtalarna och vi fnissade innan Trev viskade "Vi är menade för varandra." 

I lördags gjorde vi inte mycket. Vi pysslade och gjorde Alla Hjärtans Dag-kort till varandra som blev väldigt söta. Sedan bryggde vi ett nytt chai-te jag köpte tidigare i veckan och spelade kort till midnatt.
Idag gick vi en promenad i solskenet och hamnade vid en lekplats. Vi kunde inte motstå gungorna som bara snurrar runt och efteråt var vi lite lätt yra, men roligt var det!

Nästa helg ska vi köra ner till Vancouver för att hälsa på Trevors familj och på vägen tillbaka ska vi hälsa på hans morföräldrar i Kelowna, så det ska bli väldigt roligt.
Year of the Dragon

Hey,

Ja, nu när vi är i Drakens år enligt den kinesiska astrologin blev jag nyfiken på att veta mer om mitt stjärntecken. Eftersom jag föddes 1991, är jag från Getens år precis som alla andra som föddes 1991. Så jag gjorde lite research om Getens personlighet och tyckte det var väldigt läskigt hur väl vissa saker stämde med hur jag är som person...

Lite fakta om Getens år:

Personlighet:

Geten symboliserar kreativitet, intelligens, pålitlighet och lugn. Hon är bekväm i ensamhet där hon kan reflektera. Geten tycker om att vara i grupp men föredrar att vara vid sidan om istället för i centrum. Deras uppfostrande personlighet gör de till utmärkta vårdnadshavare. De är tysta och reserverade eftersom de ofta är absorberade i sina tankar.

Hemma och i ensamhet är där geten är mest bekväm. Där kan de uttrycka sig själva artistiskt, antingen genom att måla, laga mat eller bara delta i den konstnärliga strävan de njuter av. Getter föredrar soffan (förutom jag eftersom vår soffa är så ful haha) där de kan slappna av och utforska sina tankar. De behöver inte lyxiga möbler; bara föremål som reflekterar deras begär av konst.

När de reser eller söker underhållning föredrar getter grupper eller mötesplatser där det finns mycket folk. Getter spenderar pengar på mode för att ge de ett förstaklassigt yttre. Trots att de tycker om att spendera pengar på det mest utsökta i livet så är de inte snobbiga.

Hälsa:

Kanske det beror på att Getter är i största lag rofyllda att de inte har många hälsoproblem. Deras ömtåliga yttre gömmer faktumet att de oftast är riktigt hälsosamma. När de är glada, är de hälsosamma. När Geten är olycklig dock, särskilt när det beror på kärlekslivet, blir de snabbt sjuka.

Relationer:

Geten föredrar att vara privat, så det tar lite ansträngning att lära känna honom/henne. Geten bestämmer när och med vem de vill dela sitt personliga liv med. Resultatet är oftast att Geten har få "nära" vänner, men de jobbar hårt för de dem älskar.

Karriär:

Getter föredrar att vara en del av en flock. Makt och status är oviktigt. Getter antar endast ledarroller om de blir tillfrågade men de erbjuder sig aldrig. Bra karriärval för Geten är: florist, inredare, dagisfröken, barnläkare, skådespelare, redaktör, frisör, illustratör, musiker och konsthistoria-lärare.

Metall Getter (födda 1931 och 1991)

Metallgetter är starka på utsidan men känsliga på insidan. De som står nära Metallgeten förstår och accepterar detta. De är väldigt kulturella och det är dem som mest uppskattar konstarterna.

Vilket är ditt kinesiska stjärntecken?Pure Love

Jag vill aldrig någonsin förlora dig. Du gör mig till det bästa jag kan vara. Du får mig att blomstra och söka äventyr. Ingen annan har någonsin gjort mig så arg och så lycklig som du. Ibland minns jag allt vi gått igenom för att vara tillsammans, alla farväl och motgångar. Jag är så glad att vi aldrig gav upp. Jag är hedrad att du valde mig när du kunde få vem som helst. Du har sett alla mina sidor och älskar mig ändå oändligt. Du lärde mig att visa och beskriva känslor. Du har lärt mig allt jag behöver veta för att leva ett fulländat liv. Du är allt jag någonsin drömt om. Min saga. Jag älskar dig, Trevor Locke.  


I ♥ Sweden

Hey,

Ja då är det bestämt. Mellan slutet av april och början av maj ska jag och Trevor åka hem i två veckor. Jag vet inte hur det blir med jobb, tänk så får jag inte åka när jag fått ett nytt? Äsch, då hittar jag ett annat jobb för jag SKA åka hem. Så de så. Jag blir alldeles sprallig av tanken!
   Eftersom jag blir lite smått överambitiös när jag blir uppspelt så har jag redan börjat på listan över allt vi ska göra och äta. 

Vill göra:
* Filmkväll med hela familjen och äta massor med lösgodis
* Åka till Slättelynga och vara med mormor och morfar, samt promenera till ån och den lilla öknen
* Träffa mina vänner
* Åka till Gekås
* Laga mat åt familjen
* Shoppa i Halmstad
* Ha en fest med släktingar och alla vänner till familjen
* Gosa med katterna!
* Bio på Röda Kvarn
* Spendera en dag i Göteborg
* Åka till Danmark
* Hälsa på Drottning Blanka
* Dubba filmer med Emma och Jenny (Förhoppningsvis med Lagesson också :)

Att äta:
* MARABOU
* Chokladbiskvier från Peters konditori
* Majsschnitzel
* Mammas smörgåstårta
* Mormors makaroner med örtsalt (of course)
* Lakrisal

Vad tycks? Undrar om det kan klämmas ihop till två veckors aktiviteter? Ingenting är omöjligt. Åh vad jag längtar. Fast Emma har tagit över mitt sovrum... Vi får väl sova i stugan utanför huset, där vi sov när Trevor hälsade på mig för första gången i december 2009. Jag är så jätteglad!

RSS 2.0