Success

Hallå där!

Väntar ni på en uppdatering?

På min lediga dag tog jag bussen till Christine (gick självklart på rätt buss men på fel sida av vägen så fick åka hela rundan för att sedan komma tillbaks där jag började och sedan mot min destination. Jag vet... "hur lyckas du?!" När jag väl kom fram (hoppade av bussen för tidigt och ringde Christine så hon kunde hitta mig - vilket hon gjorde) visade hon mig hennes och Steves lya. Hon hade även en överraskning åt mig: de hade fått en kattunge! Vi såg på film och åt svenskt lösgodis, kan ju säga att kanadensarna är väldigt klena när det kommer till sura och salta grejer. Under filmens gång sov kisen i mitt knä, så lycklig jag var.

I torsdags var jag med om en tornado... eller nåt liknande. Det var en solig dag och jag jobbade. Helt plötsligt sveper ett oljud över taket, det lät jättemycket och färdades långsamt tills dörren flög upp. Det låg skräp och kartonger utanför som sveptes upp i cirklar. Man såg inte virvlarna utan bara en massa skräp som cirkulerade och rörde sig uppåt. Sedan slutade det.

Denna vecka är jag helt ensam eftersom Trev jobbar utanför staden och bor på hotell (ensamvargen i mig ylar av glädje haha). Så jag får passa på att ställa till med ofog innan fredag kväll då han kommer hem igen. Jag är väldigt uppspelt för hans skull, det måste vara jättespännande att få resa med jobbet. Jag är så himla stolt över honom och hans framgång. Han jobbar hårt och ärligt. I lördags bjöd en medarbetare med honom för att golfa, de hade drinkar och rökte cigarr. Roligt!

Hm... ikväll får nog bli mys framför en romantisk film, en kopp te och Cosmopolitan.

Surprise!


Wedding World

Häromdagen bad mamma mig om att lägga upp bilder på min arbetsplats, så igår när vi inte hade några kunder sprang jag runt och fotade.

Här jobbar jag:



























(Jennie här är en bild på min outfit)

Butiken har ett stort utbud på brudklänningar, klänningar till brudnäbbar, klänningar till flickor som kastar blommor, accessoarer, skor, tillbehör och smycken.

Tony Ricci

Jag kom precis på något jag glömt berätta här på bloggen. Något spännande som hände innan vi begav oss mot Sverige. Jag var hos min stylist Vicki dagen innan resan och när jag satt mig i stolen kom hon upp och frågade om jag skulle kunna tänka mig att vara modell när de har sina hårshower några gånger om året. Jag sa ja, och kom sedan på att jag har scenskräck. Men det får jag överkomma, jag vill ju inte missa en ny upplevelse som man kan krydda CV:t med!
   Det var ägaren till salongen, Tony Ricci som lagt märke till mig sa hon. I år vann han priset för bästa frisör i Kanada och deras salong har även vunnit flera priser. Vicki sa att jag skulle vara en av modellerna som blir stylad i så fall så de färgar eller klipper inte mitt hår (phew). Nu vet jag inte om de kommerhöra av sig eller när nästa show är, men jag är väldigt uppspelt och tror att om det händer, kommer det vara en unik upplevelse!


Sweet Home

Här kommer sista delen av vår semester i Sverige:

Den 7 maj åkte vi in till Falkenberg för att handla grejer med ett presentkort vi fått från Jenny och Martin. Jag köpte ett spännande te som hette "Efter strand-promenaden", det var ett svart te med smak av hallon och fläder. En burk att förvara téet i och en massa färgglada macarons. (Butiken har en fransman som gör bakelserna så det var äkta franska macarons :D)

Den 8 maj shoppade vi i Halmstad med Jenny igen. Jag hittade lite grejer i bokhandeln och på H&M. På kvällen kom gäster och sedan stack jag och Trev till gäststugan och myste framför Trassel med en stor påse lösgodis!

Den 10 maj var morfars födelsedag! Men det firades dagen efter. Jag, Trev och Sofie spenderade dagen på Gekås. Det var trevligt, värsta mysiga regnvädret hade vi ju också!

Den 11 maj kom Jennie Lagesson och hälsade på! Trev var ute med Sofie och pappa och kollade på vindkraftverk mm. Så jag och Jennie dubbade filmer som vi brukade, herregud som jag skrattade. Sedan satt vi i gäststugan och pratade i flera timmar, det var mysigt. Vi bestämde i sista minuten att hon skulle sova över, så hon följde med hela familjen till mormor och morfar. Vi åt god mat, jag fick min specialare: makaroner med örtsalt...mmmm! Det blev mest prat och skratt. En riktigt trevlig kväll.
Jennie sov i gäststugan med oss. Läskig som hon var skrek hon helt plötsligt på engelska när jag nästa somnat och avslutade sin långa mening med "The grudge"... kusligt! :)










Den 12 maj spelade allihopa lite spel och satt framför tv:n innan Jennie åkte hem (och hon hjälpte oss packa det mesta). Det var så härligt att träffas. Humöret var väl lite upp och ner efteråt. På kvällen körde vi och hämtade pizza till en stor drös människor. Mormor och morfar samt Jenny, Martin, Linnea och Sandra kom över. Lillasyster Jenny lekte med mitt hår medan vi såg på Tummelisa med barnen. Sedan blev det att säga hejdå till dem en efter en. Jag kramade om mormor och morfar. Sedan skulle Fisen åka också så kramade om henne. Jag och Trev såg lite på Extra Extra med Emma och Jenny innan vi kramade om dem också. Sedan gick vi och lade oss.
Jag saknar er mina galna systrar, jag saknar att ha en massa folk i huset som man kan umgås med. Det är tomt utan er.

Den 13 maj, två timmars sömn. Jenny var vaken så vi fick varsin extra kram. Sedan körde mamma och pappa oss till flygplatsen i Landvetter. Jag var rätt lugn. Vi fick våra boarding pass och skulle säga hejdå till päronen. Det var svårt. När vi gått iväg började tårarna rinna. Under flygresan fick jag gråtattacker med jämna mellanrum. Jag sov en hel del på planet som tur var. När vi kommit fram till Edmonton tog vi en taxi hem och sedan var det dags att släppa ut allt. Jag avskyr att visa och prata känslor, det är obehagligt och pinsamt men jag skriver det här för en gångs skull; jag grät mig själv till sömns.

Dagen efter var likadan, separationsångest, tomhet, ensamhet. Jag fick i alla fall chatta med mamma vilket hjälpte. Igår när jag vaknade runt 7 på morgonen började jag böla med en gång. Men sedan stack jag till jobbet och har inte gråtit sen dess. Jag börjar läka. Idag mår jag riktigt bra.



När vi flög över bergen i Kanada.

Jag saknar er där hemma, jag ska jobba hårt för att få komma hem igen, för alltid. En dag ska jag få ha allt jag behöver. Massa kärlek till er. Tack för att ni håller fast vid mig trots att jag är så långt borta.

Home

Hej igen! Det var ett tag sedan, nu är jag och Trev tillbaks i Edmonton efter två fina veckor med älskade familjen och goa vänner. Detta inlägg kommer bara handla om första veckan i Sverige och så får ni höra om resten av resan lite senare för det är mycket att skriva. Då börjar vi då!

Den 29 april var dagen vi begav oss mot flygplatsen i Edmonton för att hälsa på hemma i Sverige. Början på vår resa var inte den bästa, tydligen behövde vi någon form av visum för att jag skulle få passera bordern i Minnesota, USA. Vi sprang och ansökte om detta visum och sedan tillbaks, då sa dem att processen kunde ta upp till en timme (vi hade 30 minuter på oss). Så vi fick sitta ner och vänta, tårarna rullade envist nerför kinderna och jag trodde att jag aldrig skulle få komma hem. Men som ett mirakel kallade de på oss och lät oss sedan passera för att sedan springa mot vår gate. Lättnaden var stor. Vi flög till Minnesota och bytte sedan flyg till Amsterdam. Det tog ju hundra år att komma fram. Till slut kom vi äntligen fram till Göteborg där mamma och mormor väntade. Det är inte riktigt samma sak att återförenas med dem, för det känns helt naturligt att de ska dyka upp. Men glad blev man. Vi stannade i Slättelynga där jag snabbt slängde av mig skorna och sprang barfota i gräset, åååh så härligt! Sedan var det dags att krama om alla systrarna och pappa. Jag gosade med katterna och busade lite med hundarna. På kvällen kom både morföräldrar och morbröder på fika så vi delade ut en massa presenter till alla.






Linslus




Den 30 april, åkte vi till älskade Halmstad och shoppade tillsammans med Jenny. Jag insåg inte hur fina gamla byggnader Halmstad innehöll förrän då, inga fula skyskrapor som försökte se maffiga ut, bara svensk kultur.
   På kvällen åkte vi till Slättåkra för att titta på brasan och fyrverkerierna inför Valborg firandet. Vi lyssnade på den konstiga, typiska körsången medan lågorna flämtade. Jag älskar fyrverkerier, det är så magiskt och färgsprakande.



Vackra Halmstad



Älskade lillasyster



Fina drömprins



Fyrverkerier

Den 1 maj skulle hela familjen föutom Fisen och Johan åka en liten tur till Köpenhamn. Men den resan tror jag inte skapade särskilt fina minnen för alla. En tjurig, envis, åsne-Emma ville inte följa med men gjorde det ändå och skapade en ytterst oönskad stämning (det kommer från mitt hjärta Emma hihi ♥). Sedan hade vi en trött och lättretlig farsgubbe som inte hanterade den danska trafiken särskilt bra, en buckla på bilen blev det. Så där i virrvarret och i den ilskna harmoniN strosade vi omkring på Stroget och besökte även Rosenborg slott som var väldigt vackert. Vi hade i alla fall tur med vädret.









Rosenborg Slott

Den 2 maj, gjorde vi ärenden i Falkenberg. Jag förnyade mitt pass och lite sånt.

Den 3 maj träffade vi kära Alex i Falkenberg. Vi strosade omkring vid de gamla ställena; hennes och Sannas lya, tullbron och sedan gick vi till Drottning Blankas gymnasium för att hälsa på. Lillasyster mötte upp oss och ledde oss till PH. Gud vad roligt det var att se honom igen! Sedan fick vi motvilligt krama om Mikael. Kurt satt i möte så vi väntade i evigheter på att han skulle dyka upp. De flesta hade slutat, vilket var riktigt tråkigt för vi ville träffa de andra lärarna också. Efteråt gick vi till Stanton´s och åt pizza som vi brukade göra när vi hade våra filmkvällar. Sedan gick vi omkring lite på stan innan Alex tog bussen och mina systrar skulle plockas upp efter skolan.

Den 4 maj vaknade jag och kände mig jättesjuk. En äckelförkylning hade tagit över. Men ändå städade vi huset hela dagen för vi skulle ha gäster på kvällen. Det var jättetrevligt att träffa alla igen! Mina kusiner och deras bebisar, farbror, morföräldrar, morbröder, gudföräldrar, vänner till familjen, samt Jennie och Wiktor. Det blev mammas himmelska smörgåstårta! Det blev massa prat och skratt . Gästerna stannade länge och jag visade min fotosamling så de kunde se vad som hänt under mitt gångna år i Kanada. Trevor hade också väldigt roligt, för folk pratade med honom utan problem. Något han dock inte uppskattade var hur folk gav mig MASSOR av choklad, och var det inte choklad så var det kokböcker om hur man gör saker med choklad i sig.

Den 5 maj, skulle vi har åkt till Gekås med Sanna och Carl men när jag vaknade var jag halvdöd och förkylningen hade förvärrats. Jag kunde inte gå en minut utan ett snorpapper i handen (mums, jag vet). Så istället låg jag på soffan hela dagen tills det var dags att mötas upp i Falkenberg. Vi fann varandra vid Torggrillen och promenerade sedan en liten stund till lägenheten och runt Tullbron. Det var mysigt och blev trevligt prat under tiden. Sedan åt alla förutom jag på Torggrillen. Vi åkte en sväng till Ica och handlade innan vi tog farväl igen. Det var så synd att jag skulle bli sjuk just då för två timmar var verkligen inte mycket. Jag önskar att jag hade orkat mer. Det får bli längre nästa gång vi ses <3

Den 6 maj låg jag i soffan hela dagen och orkade inte göra någonting. Tittade bara på "Bored to death" och åt choklad. Trev fiskade lite nere vid ån.



Det var första veckan i Bjärnared, fortsättning följer!


RSS 2.0