American Pancakes

Förra veckan kom en underbar överraskning på posten! Ett fint kort från mormor och morfar med några snödroppar (tyvärr klarade de sig inte men jag sparar dem ändå :) Och ett paket med dekorationer från familjen och morföräldrarna. Det var fyllt med fjädrar, ägg, påskkärringar mm till påskriset samt dukar, påskägg och porslinshönor. Jag blir så bortskämd att det är inte klokt och vet inte vad jag gjort för att förtjäna en sådan omtanke och generositet. Jag är otroligt tacksam och jag önskar ni kunde vara här och se mina reaktioner varje gång jag får något på posten. Tack så mycket ♥
   Det kluriga var att få tag på påskris, vi åkte en lång runda och fick syn på lite ris i en park på lördagen. Allemansrätt finns inte här, så jag antar att vi är brottslingar nu. Vi smög bakom ett hus och klippte av några kvistar. På kvällen fick Trev klä påskris för första gången.
   På kvällen lagade Trev amerikanska pannkakor och vi hade en brunch-inspirerad middag med bröd, vindruvor, jordgubbar och pannkakorna tillsammans med lite vin. Det var väldigt mysigt att få lite tid tillsammans efter massa jobb och plugg.
   Söndagen spenderades på Whyte Avenue där vi shoppade lite presenter till familjen. Älskar att ge presenter!Something Stupid

Nu har produktiva jag lite tid att skriva. I måndags blev det jobb, jag känner verkligen hur mitt väsen ropar efter ett nytt. Snart, förhoppningsvis. Jag läste mitt horoskop för månaden där det står att jag kommer lyckas under mars månad, nu vet jag inte om det gått över eftersom jag kom in på universitetet men låt oss hoppas att jag kommer lyckas under resten av månaden. Det stod även att den 23 ska bli en riktigt bra dag!
   Jag kan för mitt liv inte minnas vad jag gjorde igår när jag var ledig... hm. Men idag har jag varit otroligt duktig! Vi åkte till Grant MacEwan och lämnade in ett papper där jag accepterar min erbjudan (hence, INGEN ÅTERVÄNDO)... när vi gick ut från skolan började nerverna sjunga för Trev "First I was afraid, I was petrified. Kept thinking I can not go to Grant MacEwan now. But then I spent so many nights thinking of what could go wrong and I grew strong!"
Hur som helst, när jag kom hem tog jag tag i vår budget. Puh! Vi har inte skrivit ner alla kvitton och skit sedan februari, än mindre påbörjat en för mars. Så jag spenderade en timme åt att organisera allt. Efter det bestämde jag mig för att organisera Harry Potters rum (vi har ett skrymsel/ förråd under trappan). Det tog ju sin lilla tid, jag sorterade hyllorna och gjorde vackra etiketter. Efter det gjorde jag en enkel äggröra till salladsblad och rostat bröd. Och jag tog tag i den stora högen med disk. Slutligen letade jag jobb, jag skickade bara CV till tre företag, och väntar på att de övriga sju jag skickade till förra veckan ska höra av sig. Nu känner jag att jag förtjänar att slappna av lite. 

Snart bär det av mot Sverige!

Arts and Culture Management

Sedan slutet av 2011 och början på det nya året har jag jobbat på min ansökan till Grant MacEwan University. Jag skrev ett jättelångt personligt brev om varför jag vill studera den linjen, jag svarade i ett dokument på en drös med frågor, jag fick skicka in mina betyg så att de kunde "översättas" och pluggade och utförde engelskaprovet. Idag fick jag ett brev som gratulerar mig för att jag kom in! Jag kom in på universitetet! Hösten 2012 börjar denna spännande och läskiga resa mot en ny karriär. Jag ska gå i skola... i Kanada. Vem kunde ha anat det?
   Men Arts and Culture Management säger kanske inte dig så mycket. Programmet pågår i två år, följt av två månaders praktik i valfri verksamhet. Linjen fokuserar på alla kedjor inom konst och kultur så som teater, dans, musik och konst. Kurserna fokuserar på allt inom ledningen av dessa olika versamheter. Utbildningen är inte specifik, så efter jag fått mitt diplom, kan jag i princip göra vad jag vill. Därför är programmet perfekt för mig, för jag vill göra en massa saker på samma gång och inte bara bestämma mig för en karriär. Det jag hoppas kunna jobba med är teater, förhoppningsvis som Stage Manager eller Artistic Director. 
Önska mig lycka till! 


  

Wedding Date

En lugn och stillsam lördag i ensamhet. Trev är och spelar ishockey. Det fick bli en enkel middag med ostfylld tortellini samt en pedikyr framför en mysig kärleksbubblande film.


The Abduction Club

På sistone har jag inte hunnit göra mycket roligt här. Jag jobbar för fullt och har även börjat söka till nya arbeten där jag förhoppningsvis kan arbeta dagtid och heltid. Jag har några preferenser så som antikvariat, Téaffärer, Chocolateries och kanske andra underklädesbutiker. Jag är riktigt less på att jobba nattetid nu, särskilt när Christine lämnat oss för att umgås med sin fästman som kommit hem från Afganistan. 
   På fritiden har jag kommit igång med skrivandet och tror det kommer bli riktigt bra. Det är ljuvligt när fantasin flödar och det känns som man är på gränsen att kunna förverkliga sina drömmar. Jag måste uttrycka min kreativitet.
   Trev mår bra. Fast hans program på skolan överlastar honom med läxor, de kommande veckorna kommer han ha dubbelt så mycket att göra. Jag är lite orolig för honom. Den högsta procenten av självmord som begås är av folk som studerar till ingenjörer, och det är det Trev studerar. Tur att jag kan se efter honom i alla fall, och i helgen fick han släppa pluggandet och åka snowboard med sina vänner vilket jag tror hjälper. Träning är bra för att motverka stress.
   Snart ska vi ju till Sverige också. Jag längtar. Jag vill gosa med katterna och vara i naturen och med familjen. Jag längtar till den dag jag kan ha allt och slippa välja.
   Nä, nu ska jag ta och krypa ner hos Trev. Jag är hemma ikväll för jag mår inte bra. Halsen är tjock av slem och jag går som en sengångare. Tänkte i alla fall att ni skulle få en kort uppdatering om hur det går. Jag önskar jag hann skriva oftare, men jag tycker kvalitet är bätte än kvantitet. Det är ju inget roligt om jag varje dag skriver "Jag åt eggmacka till frukost och ska jobba nu", hur intressant är det? Haha.

Godnatt!RSS 2.0