jingle bells

Hey,

Nu är det december. Stämningen är total i Edmonton med vit pudersnö som täcker gatorna. Folk har pyntat till sina trädgårdar med uppblåsta tomtar och snögubbar.
   Den första december kom jag hem från jobbet och såg en röd rosett hänga i kalendern som mamma gjort när jag var liten. Jag har berättat för Trev hur vi brukade få små julklappar varje morgon fram till Julafton. Så för att få mig att känna mig ännu mer som hemma med våra svenska traditioner, överraskade han mig med paket när jag kom hem. Jag fick ett telefonkort så att jag kan ringa hem till nära och kära, samt chokladcroissanter som jag älskar så mycket. Jag log av förtjusning. Så bortskämd jag är. Andra december fick jag Lindtchoklad och Hershey's kyssar (choklad) och imorse hittade jag väldoftande badolja som jag kan hälla i badkaret.
   På jobbet går det bra, jag jobbar med min nyfunna vän Christine varje kväll. Roligt som attan har vi, särskilt när vi ska ta ut soporna och kan dra varandra på vagnarna vi kör. Häromdagen gick strömmen vid 3 på morgonen, så vi fick gå hem, men min buss kommer inte förrän 5.45 så jag hade ingenstans att ta vägen och Trevor låg hemma och sov. Så jag fick följa med Christine hem som en herrelös hund, vi fikade och såg på film och sedan gick hon med mig till bussen igen så jag kunde komma hem. Men roligt hade vi!
   När jag åker buss finns det fortfarande en hel del "obehagliga individer", men jag har mina överlevnadsknep:
1. Undvik ögonkontakt, de tycker det är inbjudande.
2. Se vad du har i väskan som kan fungera som vapen, jag har en penna.
3. Sist av allt har jag förmånen att kunna ett annat språk, så om dem vill något kan jag bara säga "Jag pratar inte engelska."
Bra tips va? Men det är inte så farligt. Bäst av allt är promenaden hem. Alla andra sover när jag går ensam hemåt i snön. Då passar jag på med en uppsättning av valfri musikal, just nu sjunger jag alla möjliga låtar från Fantomen på Operan. Ni anar inte hur roligt det är att kunna sjunga hur högt som helst ute i samhället utan att någon bryr sig :)

Har ni julstämning där hemma?

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Här har vi då ingen julstämning alls, det ser snarare ut som vår.

Jag vill också ha massa snö och helst av allt vara hemma med familjen och ha det mysigt.

Vad roligt att få ha en adventskalender, vi hade det också någon gång när vi var små. :)

2011-12-04 @ 11:56:29
URL: http://barefootangel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0