fina mormor och morfar ♥

Under de senaste veckorna har brevbärarna strejkat här, men idag kom posten tillbaka. Där fanns ett kuvert med en handstil jag kände så väl igen. Mormors. Jag sprang upp för trapporna och läste brevet så fort jag kom in. Hur ska jag beskriva mitt leende? Det var så brett att mina käkar ömmar. Tack så mycket kära morföräldrar för omtanken, det sätter verkligen guldkant på min vardag och jag uppskattar det innerligt. Tusen tack till er! Jag skickar min kärlek genom vinden.


reply.

Hey,

Idag fick jag ett mail. Det var från Kanadas immigrationscenter. De hade fått vårt paket med ytterligare information om vårt förhållande. De är fortfarande tveksamma, de undrar varför vi inte har gift oss och dylikt så nästa vecka ska de ringa och intervjua mig över telefonen. Jag är så nervös. Vi har kämpat så länge för att få det här tillståndet. Det finns lösningar om de skulle säga nej men det skulle innebära ännu mer jobb och mer tid ifrån varandra. Vi kommer aldrig ge upp. Vi ska vara tillsammans en dag utan några bekymmer om tidsbegränsningar. Trevor kommer inte låta dem ta mig ifrån honom. Inte jag heller.
Önska oss lycka till.

As you like it.

Hey,

Nu ska jag berätta om min midsommarhelg. Trev och jag satt på balkongen och gjorde blomsterkransar. Vi åt middag: nybakat bröd, nypotatis med grädde, ägghalvor etc med levande ljus och blommor på bordet. Jag lärde Trevor att sjunga "Helan går", "Björnen sover" och "Små grodorna", tyvärr har "Små grodorna" fastnat... han har även börjat kalla mig groda så jag tror jag ska sluta ge honom lektioner i svenska. Vi åt jordgubbar med grädde och socker medan vi tittade på film. Kvällen var väldigt lyckad bortsett från vädret.
   I lördags åkte vi på en liten roadtrip genom Kanadas vackra natur med gröna sjöar och höga berg. Vi gick omkring i skogen och åt lunch på en liten klippa. Efter det åkte vi hem. Vi köpte glass och tittade på "Djungel George".
   Igår var en av de bästa dagarna i mitt liv! Vi åkte till Shakespeare-festivalen och tittade på en av hans komedier, "Som ni behagar". Det var fantastiskt! Skådespelarna var väldigt talangfulla. Jag hade ett enormt leende påklistrat genom hela pjäsen. Det var min första Shakespeare-pjäs och definitivt den bästa jag sett hittills. Det var så inspirerande. Efter många applåder gick vi mot stranden bredvid och promenerade en bit innan vi körde hem och åt middag. Jag var helt salig.

















Trevors födelsedag.

Hey,

Igår var som sagt Trevors 20- årsdag! Jag spenderade större delen av dagen åt att förbereda: städa, handla och baka. När han kom hem hade jag gjort hela lägenheten mörk och tänt levande ljus i vårt rum. Där fick han öppna sina presenter vilket var en världskarta (han gillar kartor) som vi ska rama in och sätta nålar på länder och städer som vi besökt tillsammans, sedan fick han ett fotoalbum (den första presenten han gav mig var ett fotoalbum).   
   Efter det skulle vi åka till en restaurang, Pallas Athena, där Gord, Kara och Rory väntade. Han blev väldigt förvånad när han fick syn på dem. Han tyckte att jag var väldigt lurig som sagt åt Gord att parkera någonstans där han inte syns, eftersom Trev alltid kollar på bilar runt omkring sig och skulle lätt ha känt igen Gords. Hur som helst, vi åt en väldigt god grekisk middag, tyvärr blev jag fullproppad av hummus och pita- förrätten och orkade knappt med något av huvudrätten.
   Vi körde till lägenheten och hans familj följde efter. Han fick öppna presenter från dem; en mixer till oss när vi flyttar till Edmonton, presentkort till biograf och till bokhandeln samt en vattenflaska. Sedan blev han överraskad med en smarrig chokladtårta som alla tyckte om.
   När dem åkt hem var det dags att handla inför Midsommar, så vi gjorde en snabb shoppingrunda och sedan sussade vi sött. Mätta och belåtna.
   Snart ska vi fira vår första Midsommarafton tillsammans. Det kommer bli minnesvärt. Glad Midsommar Sverige!

June 23rd


Happy Birthday to the best boyfriend in the entire world!



Hemlängtan i ensamheten.

Just nu vill jag vara hemma igen. Det är keligt att inte bo med fem andra människor, om den ena är upptagen kunde man bara gå till den andra. Alltid fanns det någon att gå till. Någon att prata med. Jag har det väldigt bra, men Trevor har haft fullt upp i veckan med jobb, gymmet och kompisar. Så nu känner jag mig lite ensam. Jag saknar er. Jag saknar att kunna gå ut i skogen, cykla en runda, åka till vem jag vill. En dag kanske det blir lika bekvämt här, det vill jag i alla fall tro.

Godnatt Sverige ♥

filosofi.


Detta citat kommer från en av mina favoritfilmer och har blivit en stor inspirationskälla till mitt liv.
   Det lyder: "För vad det är värt: det är aldrig för sent, eller i mitt fall för tidigt att bli den du vill vara. Det finns ingen tidsfrist, sluta när du vill. Du kan förändras eller förbli densamma, det finns inga regler. Vi kan göra det bästa av saken eller det värsta. Jag hoppas du gör ditt bästa. Och jag hoppas du ser saker som får dig att häpna. Jag hoppas du känner saker du aldrig känt förut. Jag hoppas du möter folk med en annan synpunkt. Jag hoppas att du lever ett liv du är stolt över. Om du inser att du inte är det, hoppas jag att du har styrkan att börja om från början."
   Det är framför allt de sista meningarna som jag försöka leva efter. Är det inte fantastiskt att vi kan vara den vi vill vara? Ingen kan stoppa oss. Jag är stolt över det mesta i mitt liv. Jag har mina dåliga sidor men även de karaktäristiska dragen som gör mig till den jag är. Jag tycker att det är viktigt att veta vem man är, vart man kommer ifrån och hur man vill utvecklas. Om man inte vet vem man är, hur ska man då veta vad man vill?
   Jag är stolt över mig själv. Jag vet att jag är excentrisk; jag lever efter mina egna principer bortom många av samhällets normer, jag är en livsnjutare och kan ta det lugnt, jag är överdrivet entusiastisk, något pryd, hopplös romantiker och mycket mer. Det jag inte gillar försöker jag ändra eller förbättra. Anledningen till att jag skriver detta är att jag hoppas att det kan inspirera. Allt du behöver minnas är "Lev ett liv du är stolt över, eller inte". Så enkelt är det. Den enda som står i din väg är du själv. Var stolt över dig själv, se dina unika och vackra sidor. Se ditt sanna jag. Alla vill se bakåt på sitt liv med stolthet för även om du inte går till historien så gjorde du i alla fall ett jädrans bra jobb!



Första dagen.

Hey,

Först och främst tänkte jag berätta om min första dag på jobbet, sedan har jag lite bilder jag glömde lägga upp i gårdagens i inlägg.
   Jag tog bussen ner till stan och hittade byggnaden där Roxanne har sin studio, jag kom lite tidigt för de hade fortfarande lunchrast. Hon hade två medarbetare, yngre kvinnor i min ålder. När det var dags att börja jobba gav hon mig kläder och jag bytte om bakom en skärm. Hon gör helt fantastiska kreationer! Visst, man kan inte älska alla plagg men de flesta var underbara. Det är ett riktigt drömjobb för att vara mitt första, och för att vara på deltid. Jag stod upp två timmar i sträck och bytte om, pratade om plaggen osv. Sedan hade jag tur att få mer betalt eftersom den manliga modellen hade begärt mer, så det var ett plus! Efter kanske 2,5 timme var det dags att ta bussen hem.
   Idag har jag haft en bakdag! Det var väldigt mysigt, jag startade Edith Piaf och bakade chokladbollar, chokladmuffins och skurna chokladkakor. Det doftade så härligt i köket.

Här kommer bilderna jag glömde lägga upp från förra veckan:



Trev gjorde denna söta pizza till mig.



I fredags när vi firade att jag fått jobb



En överraskning som Trev gömt igår innan jag skulle till jobbet :)

sol vind och vatten.

Hey mina kära vänner,

Just nu sitter jag i sovrummet och lyssnar på bland annat Gyllene Tider och Ted Gärdestad för att komma in i den klassiska, svenska sommarstämningen. Härligt! Åh nu blir jag nostalgisk.
Hur som helst, jag tänkte berätta om min helg.
   I fredags åkte jag och Trevor till Boston pizza för att äta middag och fira att jag fått jobb. Tyvärr var det en hockeymatch på kanske fem olika skärmar runt om i restaurangen, vilket i Kanada betyder en massa gap och skrik och jubel. Vi åt gott tills Trev också började jubla. Haha. De är helt galna här, jag trodde att jag skulle förlora hörseln. Snart är säsongen över dock och då slipper jag hockey... ett tag.
   Efter middagen åkte vi till Superstore och köpte Merci och en chokladtårta för att fira lite till, sedan åkte vi hemåt och fikade framför en film. Det var riktigt fredagsmys.
   På lördagen hände inte särskilt mycket. Vi shoppade lite i Metrotown, sedan skulle Trev möta en via jobbet så vi väntade länge och väl på en parkeringsplats medan det mörknade. Efter många minuter flyttade vi till baksätet och lyssnade på musik. Det är nog en av de mysigaste stunderna i mitt liv. Jag tittade på Trevors fina siluett från gatlyktorna och bilarnas strålkastare medan jag lyssnade på hur han sjöng med till låtarna. Det är detaljerna som gör livet värt att leva.
   Vi väntade i 45 minuter på att killen skulle komma och gav sedan upp. Vi körde till en fest för Trev skulle snabbt säga hej till en kompis. Som ni vet så är jag inte mycket för fester. När vi kom in slog lukten emot mig; alkohol, cigaretter och spya. De spelade musik och hade lampor med specialeffekter. Folk var överallt. Det verkade som att Trev kände alla. Typ fyra killar kände igen mig från i höstas sedan blev jag presenterad för resten. Säger man att man är svensk så blir man omtyckt direkt, konstigt. Vi åkte hemåt efter några minuter och hälsade på Gord som kommit hem från Venedig och Italien. Han gav mig en present från Venedig, en jättefin liten porslinsask som liknar en mask (nej inte de tvåkönade varelserna under jorden, utan en mask som i maskerad haha).
   I söndags shoppade vi lite och på kvällen åt vi middag med Laurissa och hennes kompisar för att fira hennes födelsedag. Det var riktigt trevligt. Jag pratade med tjejen som satt jämte mig, jag har träffat henne en gång innan. På kvällen satte vi oss i köket och spelade kort.
   Så jag hade en bra helg, hur hade du det?

Roxanne Nikki

Hey,

Idag gjorde jag tusen olika läskiga grejer på samma gång.
   Jag fick svar på en jobbansökan i onsdags och arbetsgivaren, Roxanne, ville träffa mig på fredag förmiddag. Igår visade Trev mig hur man tar bussen och vart jag ska hoppa av. Han "intervjuade" mig dessutom några gånger så jag fick öva. Jag var nervös och kunde knappt sova. Vi båda gick upp 7.00 och gjorde oss iordning. Trev önskade mig lycka till och gick sedan till jobbet. Strax innan 9.00 promenerade jag mot busstoppet en bit bort. Där väntade jag lääänge. Jag tog buss 160 downtown för att hoppa av vid Abbot Street. Det var fullt i bussen men en trevlig man erbjöd sin sittplats och gjorde det omöjligt att avböja.
   Jag hoppade av och ringde Trev så han kunde leda mig genom storstadsvirvlet. Efter en hel del frustration hittade jag äntligen dörren. Det är en jättevacker ingång. Jag tog hissen till 4:e våningen och knackade på vid dörr 416. Roxanne öppnade och lät mig komma in i hennes studio. Hon var väldigt trevlig och ställde några frågor och lät mig prova en av hennes kreationer. Hon frågade om jag kunde jobba 14.00 på tisdag. Jobbet var mitt. Efter max fem minuter var det dags för mig att gå igen. Ivrigt ringde jag Trev och berättade nyheten.
   Det var dags för virvlet igen och en man på gatan såg att jag irrade omkring så han erbjöd sig att hjälpa mig. Han visade vägen till busstoppet och sedan skildes vi åt. Jag kom på bussen. Ringde familjen, grattade mina systrar: Sofie tog studenten idag och Jenny slutade 9:an! Efter det småpratade jag med en man på bussen, han var lite konstig men trevlig. Jag promenerade med glad musik i öronen på vägen hem. Adrenalinet forsade genom min kropp. Jag hade klarat min första arbetsintervju någonsin och fått jobbet på mindre än fem minuter! Det var en riktig kick.
   Så nu är jag "fit model" åt designern Roxanne Nikki- på deltid. Det är ett perfekt första jobb. Jag får syssla med mode, jag får tjäna pengar och jag får vara ute och träffa folk - det kan nog inte bli bättre!
   Efter att jag varit hemma en stund hörde jag någon låsa upp dörren, det var Trev som höll en bukett blommor i handen. Världens gulligaste! Ikväll ska vi äta middag ute och fira tror jag.


Ha en makalös helg allihopa!

"Har du sett en gräshoppa med skor?"

Hey,

Här kommer ännu en efterlängtad uppdatering av min härliga helg. Vi hade i alla fall tur med vädret (haha). Vi välsignades med strålande solsken och friska vindpustar.
   På fredagen var det dags för ännu ett nytt matrecept, vi gjorde hemmagjorda piroger. De blev jättegoda! Vi är ett riktigt bra matlagningsteam måste jag säga. Enda gången något blivit oätbart var när Trevor gjorde potatismos med skalet på. Usch. Hur som helst, efter maten promenerade vi till Thrifty´s för att köpa glass och M&Ms så vi kunde blanda det. Men varsin McFlurry i handen tittade vi på Gnomeo and Juliet.
   Vår lördag var höjdpunkten på hela veckan måste jag säga. Vi åkte och spelade minigolf i det fina vädret. Det var mysigt trots att jag förlorade. Sedan köpte vi glass. Efter det var det dags för shopping, jag fick tag på en hatt och en klänning. Trev köpte också lite grejer. Sedan åkte vi till Superstore och handlade mat till vår picknick. Jag fixade ihop en smarrig baguette med grönsaker, ost och ägg medan Trev gjorde en gigantisk hamburgare. Sedan promenerade vi hand i hand genom skogen och mot stranden. När vi kom fram lade vi ut filtar, satte oss ner och tittade på utsikten. Det var väldigt fint. Solstrålarna glittrade i den blå havet. När vi ätit färdigt och slappat lite gick vi hemåt och såg på Aristocats (därav rubriken på mitt inlägg).
   På söndagen åkte vi till en sjö och solade ett tag, men det var högljutt och fullpackat, dessutom var vattnet iskallt eftersom att det är snön som smält ner från bergen. Så vi åkte hem och badade i poolen istället. Det var underbart! Bortsett från att Trev alltid ska leka haj och attackera mig... knasboll. När vi kom tillbaks var vi trötta så vi vilade middag i varandras armar.
   En timme senare var det dags för middag. Jag använde upp det sista på mitt presentkort på Subway, vi hyrde filmen Sacritariat och åt middagen framför tv:n.

Snipp snapp snut så var denna helgen slut.

Men nu kommer bilder :)



Trev spelar minigolf



Jag spelar minigolf



Minogolfbanan



Min snygging när vi promenerade mot stranden



På väg dit hittade vi en magisk liten damm



Dammen



Stranden



Moi



Prinsen



Stranden



Några sötnosar vi stötte på på vägen hem


cozy weeknights.

Hey,

Igår spenderade jag en mysig vardagskväll med min pojkvän. Vi bakade pizza tillsammans. Sedan skrev vi ihop vår budget för juni månad. Vi bestämde oss för att sticka till Dairyqueen och köpa glass så vi joggade dit och övade på Trevors svenska. Kan ni förstå hur svårt det är för engelsktalande att säga bokstaven "Y"? Det är nog det svåraste hittills, men roligt att se när han gör framsteg. När han grattade pappa på telefonen i söndags pratade han en hel del svenska, jag blev imponerad. Hur som helst, vi kom fram och köpte varsin ny smak, jag tog Midnight truffle och hans tog Mint orego. De var båda väldigt goda. När ni kommer hit och hälsar på mig så ska jag ta er till Dairyqueen. Vi pratade i någon timme innan vi somnade. Det var mysigt. Fin kväll.

Idag har jag försökt planera midsommarafton. Det kommer inte vara samma som hemma i skogen. Jag blir alldeles varm i magen av alla härliga sommarminnen jag har från barndomen till förra året. Jag saknar att åka hölass i den svala kvällsluften, att se solen skina igenom de gröna löven. Jag saknar sommaren 2006 då jag vaktade mormor och morfars hus, bland annat med Jennie Lagesson. Jag saknar hur vi gick ut med hunden och när vi badade i ån. Jag saknar när jag och lillsyrran såg på Far and away på tv och grät tillsammans. Jag saknar dagen efter midsommar när man var i Slättåkra och hoppade i hoppborgen. Jag saknar när jag låg i poolen och läste En midsommarnattsdröm för Emma, trots att hon själv försökte läsa. Jag saknar... så mycket. Jag har det bra, jag är lyckligt lottad som har dessa minnen. Jag är glad över min historia. Ibland vill jag åka tillbaks och bara stanna i minnet en stund. Men min erfarenhet av att återskapa minnen är att de aldrig blir precis lika perfekta som det första minnet var.

Jag saknar gymnasiet extra mycket nu när alla tar studenten. Jag saknar Design 07. Jag saknar Alex och Sanna. Lärarna. Väggångorna. Allt. 

Men nu ska jag sluta pladdra. Skönt va? Haha. Ha det toppen.

saknar er.



:)


RSS 2.0