sunday.

Hey,

Igår gick jag och Trev upp tidigt och duschade snabbt innan vi åt en snabb frukost och sedan begav oss mot en restaurang för att fira det kinesiska nyåret. Restaurangen var liten och väldigt högljudd. Vi satt vid ett stort runt bord tillsammans med Mama, Gord, Kara, Rory, Trevors farbröder Jim och Tom med deras fruar och barn. I mitten av bordet fanns en glascirkel som man kan snurra på för att få tag på maten man vill ha, sedan har man en lista på bordet där de fyller i vilka rätter man tagit. De skriker ut olika maträtter på kinesiska och man får skrika tillbaka så ställer dem det i mitten av bordet. Det var faktiskt trevligt, det påminde mig om hemma med hög ljudnivå och stök, det slapp dessutom bli pinsamt tyst. Jag åt jättegott ris, chow mein och en kryddstark tofugrej.
   När vi kom hem gick vi till tennisbanan och spelade i 1,5 timme säkert. Jag har inte spelat tennis sedan jag var 6 år och trots att jag är grym på pingis och badminton var jag verkligen värdelös på tennis. Men jag övade och Trev uppmuntrade mig för varje slag jag klarade med "Good one honey" och ett stort leende. Jag hade skitkul, målet var att slå åtta gånger fram och tillbaka till varandra vilket jag klarade några gånger. Nästa gång går det nog bättre.
   När vi kom hem spelade vi spel i två timmar och till sist gosade vi framför tv:n och tittade på "National treasure 2". Mot kvällen får jag oftast panik över att jag snart ska hem och vill inte vara utan honom. Det känns väldigt jobbigt, nästa vecka ska jag hem.
   När det var dags att sova stod jag framför spegeln och smörjde in ansiktskräm, Trev låg redan i sängen och väntade på mig. När jag vände mig om såg jag att Trev tittade på mig med ett stort leende på läpparna. Jag frågade varför och han svarade "I am so happy that you love me." Det var verkligen det underbaraste som hände på hela dagen. Han är så magnifik och underbar. Till sist gosade jag ner mig bredvid honom och somnade väldigt lycklig och ignorerade att jag faktiskt ska hem snart. Det är bäst av njuta av tiden som är kvar istället för att vara sorgsen.



Tennisbanan



Fin blå himmel hela dagen!

weekend snack for you.

Hey,

Just nu bakar Trev så jag tänkte passa på att skriva ett litet blogginlägg till er så länge. Igår kom Trevor hem runt 18 och bad mig packa upp hans väska av någon anledning. Så jag drog ur hans regnjacka och hittade en påse med min favoriträtt i hela världen! Subway sandwich med extra ost plus iste och M&M-kakor! Det finns ingen måltid som slår det alltså! Så jag sprang efter Trev och pussade ihjäl honom innan jag sprang tillbaks till min middag och högg in. Det var sååå gott!! Efter det blev det ett långt bad, musik och massage vilket var väldigt mysigt och avslappnande. Klockan blev 22 och Trev somnade efter en lång dag på jobbet, så jag tittade på tv en timme innan jag kröp ner bredvid honom. Han höll om mig hela natten.
   På morgonen degade vi oss i sängen tills vi blev hungriga. Jag gjorde fattiga riddare med jordgubbar till frukost. Vi åkte sedan till Metrotown och shoppade. Trev bjöd mig på en krämpuff, en jättegod bakelse som hans farbror presenterade för mig. När vi kom hem promenerade vi i regnvädret till bibblan där vi lånade "Jurassic Park" sedan handlade vi mat till kvällen. Så snart blir det film, en liten buffé med hummus, pitabröd, morötter och chips och till sist blir det choklad och jordgubbar.



Frukost :)

Den sista filmen är en hälsning från Trev

impatience.

Hey,

Just nu vill jag bara att Trevor ska komma hem från jobbet så det kan bli helg :) Jag längtar ihjäl mig!
Idag har jag fått en hel del gjort i alla fall, jag vaknade efter en konstig dröm om att jag stal en väska och Jennie hjälpte mig fly... haha, åt frukost, duschade, tvättade, diskade och fick tid att se på en konstig men bra film som hette "Match Point". Det blir nog ingen salsa ikväll, men jag överlever.
   I helgen ska vi göra fattiga riddare till frukost, spela tennis och shoppa lite :) Det blir säkert en mysig helg! Nu pratar jag med Trev i telefon så jag kan inte skriva mer. Ha en underbar helg!


oacceptabelt.

Hey,

Igår berättade Trev om något väldigt upprörande: på många barer i Kanada har de en mekanisk tjur och efter kanske klockan nio på kvällen startar den och det hänger skyltar som säger att de uppmuntrar kvinnor att klä av sig topless och rida och de uppmuntrar även att de ska dansa på bordet. Trev har aldrig bevittnat detta men hans tjejkompisar har talat om för honom hur det är. Jag förstår mig inte på det, det är upprörande. Nattlivet här är en besvikelse ibland alltså. Jag kommer aldrig gå till en sådan bar för det betyder att jag accepterar det, vilket jag verkligen inte gör. Jag är emot sånt, samt strippklubbar, det är vidrigt.
   Något som upprör mig mer är när folk inte tror på att Trevor/ vissa killar inte vill ta del i sådant. Alla män är inte sorgliga manschauvinister, det finns bra killar. Trev säger inte saker bara för att jag vill höra dem, han är ärlig. Han respekterar kvinnor och tycker att om man har en flickvän behöver man inte titta efter andra. Om man har någon som fyller ens behov, varför söka efter mer? Vi båda tycker att har man hittat sitt livs kärlek behöver man inte mer. Att vara otrogen i fantasin är lika illa som att vara det på riktigt. Jag är inte en kvinna som accepterar att "de är män och det är så dem är" för det stämmer inte. Män kan i kropp och sinne vara trogna om de väljer att vara det. 
   Ursäkta om jag gick igång lite, detta ämnet gör bara att jag känner mig kränkt och för mig är det oacceptabelt.

lik pappa men söt ändå.

Jag vill bara lägga upp ett klipp till min pappa där hemma, bara för han förstår mig och är lika knasig som jag, om inte knasigare. Hur som helst, lyssnar på denna när jag saknar honom för den påminner mig om honom.
Den påminner mig om hur jag inte vill vara en i mängden, jag vill vara ett original :D


till mina systrar.

Hey,

Vi börjar i kronologisk ordning.

Sofie, tack för att du ställde upp och lyssnade på mina inte så positiva tankar, det är skönt att kunna prata med fler än Trev och det är skönt att kunna erkänna hur elaka tankar man har ibland. Tack :)

Emma, jag blir glad när du chattar med mig för jag hör inte av dig så ofta... även om du säger att du ska köpa en chokladask till mig och sedan ångrar dig :S

Jenny, du behöver inte oroa dig för sjömonstret i Kanada, Ogopogo är ett snällt monster säger dem i legenderna, i barnböcker skriver dem om hur han räddar barn från att drunkna. Sjön där Ogopogo är i ligger precis vid Trevors morföräldrars hus i Kelowna där vi varit och han har badat där flera gånger utan att stöta på honom :)

Det var allt jag vill säga till er, och att jag saknar er. Vi ses snart :)


salsa.

Hey,

Nu har jag börjat titta på några Salsa-kurser för jag har alltid velat lära mig och har bestämt att jag ska kunna Salsa innan jag blir gammal. Så igår kväll pratade jag och Trevor om att kolla upp det. Men de flesta kurser har redan börjat och håller på i åtta veckor och jag har bara två veckor kvar här. Men så gav hemsidan ett tips om att gå till en salsa-klubb där de lär ut stegen till nybörjare den första timmen och sedan är det bara att dansa på, så jag ska fråga Trev om vi kan gå på fredag, det vore jätteroligt! Hoppas hoppas hoppas!


Trevor Locke ♥

Hey,

Idag har jag varit väldans duktig. Jag skrev ett långt blogginlägg med bilder och filmer till er, sedan väntade jag på att Trev skulle komma hem och jag gjorde lunch till honom, efter det bakade jag chokladmuffins till honom. Jag försöker baka mina muffins ofta innan jag åker hem för Trevor älskar dem och han kommer vara utan dem ett tag. Nu ska jag nog pyssla med lite scrapbooking. 
   Jag har funderat på hur allt blir roligare med Trev, till och med städning är roligt tillsammans med honom! Vi höjer musiken på hans iHome och har kareoke tillsammans medan vi piffar till lägenheten. Roligast är när vi sjunger till "Teenage dirtbag", "Superman´s dead" och "Bohemian rhapsody" :) Han är verkligen ljuset i mörkret.
   Jag gråter oftare nu för jag vet att jag snart ska hem och jag vill inte vara utan honom. Inte i fyra månader i alla fall. Aldrig. Ibland är jag jätteglad för jag kan gosa med Nicella igen och jag kan cykla och promenera i skogen jag känner så väl men sedan kommer jag ihåg att jag kommer vara halv utan Trev. Jag vet att jag är lyckligt lottad och jag tänker aldrig ge upp för vi ska klara det men det kommer göra ont.



Jag är din.

weekend.

Hey,

Nu ska jag ta mig tid att berätta om min helg. Vi kan ju börja med fredagen, Trev jobbade hemma hela dagen vilket jag inte har något emot alls, snarare tvärtom. På kvällen bestämde vi oss för att gå på bio i alla fall och jag var en gentledam och lät Trevor välja film. Det blev en westernfilm kallad "True Grit". Vi köpte popcorn och en enorm cola. Filmen var ganska långtråkig, jag trodde det skulle vara mer action och slagsmål som i de gamla westernfilmerna så denna var en besvikelse, dessutom var deras accent svårtydig. Men Trev njöt av filmen i alla fall vilket var värt hela upplevelsen. När vi kom hem var det läggdags.
   På lördagen åkte vi till Michael´s och jag köpte ett tjockt block med papper till scrapbooking. Sedan åkte vi till gallerian där jag shoppade lite, jag köpte en bh från H&M, en väska från Spring och en kjol och klänning från... Stitches tror jag. Vi åkte till Animal shelter och gosade med katterna de tar hand om där, det fanns en jättefluffig svart katt som var urgullig. De är alla ganska sociala trots att de försökte bita mig efter ett tag. Efter det åkte vi och handlade matvaror till veckan. Vi åkte hem och åt lunch och tog sedan Skytrain ner till stan. Jag älskar Skytrain! Vi sprang sedan för att komma fram i tid eftersom vi hade reserverat ett bord på en hotellrestaurang. Efter en stunds springande kom Trev på att det var fel håll så det var bara att springa tillbaka, knasboll :)
Vi kom fram till ett av de flottaste hotellen jag någonsin sett och kom fram till himmelriket. En... chokladbuffé! Gord skrev en check till Trev tidigare under dagen och sa att han skulle ta mig till buffén, en present till mig innan jag åker hem, det var väldigt generöst av honom. Vi satte oss vid vårt bord och återhämtade oss innan vi högg in. Min tallrik fylldes med bakelser, kakor, chokladfondant och créme brulée. Det var väldigt mäktigt så vi fick ha en lååång paus innan vi gick för att ta mer. Jag fick t o m ett glas mjölk! Fast ett glas kostade lika mycket som 8 liter, galet! När vi var mätta och belåtna gick vi tillbaks till Skytrain och åkte hem. Vi spelade "Guess who" och ett spel där man tar över världen. 
   På söndagen hade vi en långt sovmorgon innan vi åkte och tittade på bilar. Trev provkörde en Huyndai som Gord kanske ska köpa. Vi kom hem sent på eftermiddagen, spelade mer spel: Trev var de gula gubbarna för att stötta sitt kinesiska ursprung och jag var silvriga gubbar men vi låtsades att de var vita, så det var européer mot kineser. Dock förlorade jag. Trev gjorde nachos i ugnen och när han skulle titta till dem var de svarta och stod i lågor. Haha! Sedan kittlade jag honom med ett skohorn, mitt nya och väldigt effektiva vapen, han skrattade säkert i en halvtimme. Underbart. Och det var avslutet på en jättehärlig helg. Helgerna är dock alldeles för korta, varje vecka :)

Nu kommer det några bilder och filmer:



Hotellet där buffén var



Hotellet



CHOKLAD!



CHOKLAD!



Chevrolet



Chevrolet



Nissan



Acura



BMW



Toyota



Corvette!!!



Hyundai



Hyundain Trev provkörde







Till sist en bild på mina nya kläder :)

Ha det toppen!

relationship questions.

Vad heter ni? Trevor & Malin
Hur träffades ni första gången? På flygplatsen i Göteborg, när vi bestämt att ses för att ta reda på om det var kärlek vi kände.
Hur länge har ni varit tillsammans? 1 år och 25 dagar.
Är ni förlovade? Nej, det blir inte förrän vi gifter oss. American style.
Bor ni ihop? Vi har bott ihop i sex månader snart.
Har ni barn? Nej!
Har båda körkort? Japp.
I så fall, vem kör bäst? Trevor troligtvis, jag har inte kört bil på sex månader!
Kommer du ihåg er första kyss? Oförglömligt minne.
Vem är äldst? Moi.
Vilka stjärntecken är ni? Kräftan och Väduren.
Vem fyller först på året? Moi.
Vem är längst? Trevor.
Vem sjunger bäst? Trevor helt klart!
Håller ni handen på stan? Alltid, såvida han inte fiskar upp mig i sin famn och bär mig :)
Kände ni varann innan ni blev ihop? Ja det kan man väl säga.
Vad har ni gemensamt? Vår kärlek, humor, moral och vi har samma åsikter om trohet. 
Blev du kär i första ögonkastet? Första ögonkastet var i cam, visst fick jag fjärilar i magen :)
Har ni någon speciell låt? Foo Fighters - Wheels.
Har ni stora framtidsplaner? Definitivt, jag ska bli kanadensisk medborgare och flytta permanent till Kanada.
Har ni gråtit i varandras armar? Ja.
Har ni varit utomlands tillsammans? Japp, USA :)
Vilket är ert bästa minne? Inget minne är bättre än det andra men om jag måste välja ett minne skulle det vara när vi hämtade honom i Landvetter den 21 juli efter över hundra dagar ifrån varandra.
Vem lagar bäst mat? Vi är lika bra.
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Lagar middag tillsammans, fotmassage och gosar.
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Självklart!
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Haha... det kan man lugnt säga ;)
Blir du lätt svartsjuk? Ja, det finns bara en av min Trevor Locke i världen och det dyker upp folk som vill ha en likadan!
Brukar ni bråka? Ibland men det löser sig alltid :)
Ringer eller SMS:ar ni mest? Han slår en pling oftast 

(Kopierat från Sofies blogg)

fans.

Hey,

Idag pratade Trev lite om hur det var i High school och han började prata om hur hans vän Jesse hade fans på skolan, beundrare som såg upp till honom. Sedan började han fundera över om han själv haft några. Då sa jag att jag har aldrig haft fans men han avbröt mig och sa att det inte var sant, han sa att ni som läser min blogg är mina fans. Men det tror jag inte på, jag är ingen idol eller förebild, jag är bara Malin, jag är ingen kändis. Folk skriver till mig ibland och säger att jag inspirerar dem, men är det samma sak som att vara en förebild? Jag blir lycklig när folk berättar att de följer min blogg och att de drömmer sig bort i den, det får mig att känna mig uppskattad och det känns som att min blogg faktiskt gör skillnad. Jag startade en blogg för några år sedan och när jag tittade på statistiken var det endast två besökare... hehe, inte särskilt imponerande. Nu är de fler än så, det varierar mellan 15-25 om dagen och jag undrar vilka det kan vara. Vissa vet jag följer min blogg, andra har jag ingen aning om. 15-25 besökare kanske inte låter mycket heller jämfört med andra bloggar där den är minst 500 läsare om dagen men för mig som har en liten och stark vänskapskrets istället för flera bekanta tycker att det betyder något. Det är en uppmuntrande skara som får mig att vilja skriva mer och oftare.
Det vore underbart att vara någon folk ser upp till, verkligen ett privilegium!
Nu är jag väldigt nyfiken av mig så om du känner för det - berätta gärna vem du är!

♥ Till sist vill jag bara tacka er som läser för att ni tar er tid att läsa min saga. Jag har inget som ni inte har, det enda som skiljer oss åt är att vi har vår egen historia. Jag tycker om att dela med mig av min.

Happy Birthday!

Grattis till Mamma på födelsedagen!


otippad historia.

Hey,

Trevor känner en kille från sina kvällskurser i matte som heter Sunny. Sunny arbetar ibland som statist i filmer när de ringer upp honom och behöver hjälp. Förra veckan var han med i en inspelning med Tom Cruise. I scenen springer Tom för att jaga en tjuv eller något liknande och Sunny ska flytta sig ur vägen men istället för att göra som han blivit tillsagd stod han kvar och Tom Cruise sprang rakt in i honom. Tydligen blev det värsta smällen.
Jag tyckte det var lite tufft att han träffat honom i alla fall. Många amerikanska filmer blir inspelade i Kanada. Trev såg Megan Fox en gång för de filmade på hans skola. Galet.

when I´m good, I´m good.

Hey,

Idag gjorde jag något väldans smart om jag får säga det själv! Det finns nämligen en hemsida där man kan skicka ett brev till sig själv som man kan välja att få närsom, tex om jag vill skriva ett brev till den Malin jag är om ett år är det bara att skicka det från den hemsidan. Tyvärr gick det inte att skicka av någon dum anledning, så jag bad Trev att skicka mailet till mig den 10 februari. Brevet är hur som helst lite utav en räddning åt mig själv för att ta mig samman när jag kommit hem (om det behövs). Nu menar jag inte att jag behöver en överlevnadsplan för att bo hemma i Bjärnared men jag vet av erfarenhet att jag kommer lida av separationsångest och då är det svårt att göra saker utan att känna sig deppig, usch separationsångest låter så illa, vi kan kalla det Ior-sjukan för Ior brukar vara lite smått deprimerad... på ett charmigt sätt. Nu babblar jag på, tillbaks till brevet eller rättare sagt mailet. I mailet skriver jag till mig själv om olika steg för att komma igång, första steget är att bara känna det jag känner och ta det lugnt innan det blir full rulle på tillvaron. Jag gjorde 11 olika steg som ska peppa mig för jag vet att jag kommer inte vara lika kreativ den 10 februari.
Det här med att maila sig själv i framtiden tycker jag är en bra idé, även om hemsidan inte funkade så kanske den funkar senare, så om du undrar vad du gör om ett år eller kanske t o m tio år kan du bara skriva om vad du tror du kommer göra och sedan flera år senare kommer mailet som en trevlig överraskning :)
Ni kan pröva hemsidan: futureme.org

Just nu funderar jag över min blogg, om den kommer vara intressant när jag kommer tillbaks till Sverige igen eller om jag borde pausa med skrivandet?


Grattis mormor!

Jag vet att det är lite sent men det är fortfarande den 17 januari här i Kanada så jag vill passa på att gratta världens goaste mormor på hennes födelsedag. Ett stort GRATTIS från mig och Trevor ♥
Vi skickar massa kramar härifrån!



food poisoning.

Hey,

När vi varit på T&Ts köpte vi en massa kinesiska bakelser och vi trodde att vi tog två kokosbullar men egentligen var det något konstigt brunt i dem. Trev sa att han kunde äta dem och efter att ha ätit halva började han göra grimaser och spottade ut det. Jag hann inte filma det roligaste när han bara jämrade sig men han är fortfarande söt i detta klippet :)


inspiration.

Hey,

Idag funderar jag över saker som kan inspirera en, saker och händelser som inspirerar mig. Saker som taggar och peppar en. Det kan vara någon som övervinner en rädsla, nått sina mål eller gjort skillnad, filmer kan inspirera med livsstil, musik kan få blodet att pumpa. Kärlek är min största inspirationskälla men även saker som jag klarat av och faktiskt överlevt.
Min lista över saker jag klarat och som får min att övervinna fler hinder:
1. Konfirmation: att prata inför över hundra personer.
2. Nationella i svenska andra året på gymnasiet: en av de mest skrämmande uppträdanden i mitt liv. Att stå upp inför en tyst klass och prata om åsikter jag har själv, av någon sjuk anledning fick jag MVG.
3. Körkort. Jag vet, jag misslyckades med tre uppkörningar, det är det värsta och plågsammaste jag varit med om. Tortyr för varje timme man tvingades öva, plugga, köra, köra mer. Att få körkort betydde att hela det jäkliga kapitlet i mitt liv var över.
4. Jag flög för första gången, helt ensam tvärs över världen. Låter kanske inte som mycket men det var en utmaning för mig att vara helt ensam, inget skyddsnät, inga tillbakablickar, det var bara att flyga vidare.

Min lista över filmer som inspirerar mig:
1. Imaginarium of dr Parnassus: en utmaning för ögonen, vidgar ens vyer och väcker fantasier.
2. Alice in Wonderland: Man kan drömma sig bort till en annan värld, färgsprakande och äventyrligt.
3. Marie Antoinette: Vackra kläder, man dras bakåt i tiden till en glamoröst champagne-sprutande fest.
4. Dead poets society: En givande, sorglig och inspirerande film. Jag kommer nog aldrig klara att se den en gång till men den djupare insikten på livet som den filmen gav, kommer jag aldrig glömma.

Min lista över låtar som inspirerar mig (för tillfället):
1. Beast - Mr. Hurricane (Man känner sig kaxig och oslagbar.)
2. Natasha Bedingfield - Pocketful of sunshine (Taggar och får en att drömma bort till heta sommardagar.)
3. Gin Blossoms - Follow you down (Man blir bara lycklig) 
4. Kasey Chambers - Dangerous (Kommer alltid vara min favorit)



independence.

Hey,

Nu när det är mindre än en månad tills jag ska åka hem funderar jag över för- och nackdelarna med det hela. Jag vill verkligen inte åka för jag vill inte skiljas från Trevor, jag vill inte leva utan honom under flera månaders gång. Men det positiva med att få åka hem är något jag verkligen ser fram emot: min självständighet! Det ska bli så underbart skönt att kunna umgås med mina egna vänner när jag vill, att kunna vara vart jag vill när jag vill, att kunna ta hand om mig själv, att kunna köra bil igen (såvida jag inte glömt hur man gör), att kunna vara social, att kunna åka och shoppa närsom, att kunna cykla till mormor och morfar. Det är vad jag längtar som mest efter för min psykiska hälsa, det är ganska tufft att vara beroende av någon i alla lägen att känna att man inte är sin egen. Därför hoppas jag att när jag kommer tillbaks hit kommer jag hitta ett jobb eller gå i en skola där jag får vänner av mitt eget slag istället för att välja bland Trevors sällskapskrets. Jag ser helt enkelt fram emot att leva mitt eget liv ett tag, Trevor är mitt liv men ibland behöver man bara utvecklas och ta hand om sig själv på egen hand och jag tänker briljera.
   Jag har varit och jag är en ensamvarg, det kan inte hjälpas, jag trivs bland vänner men jag trivs som bäst för mig själv då och då. Men när jag kommer tillbaks kan jag få vara social igen och göra vad jag brukade göra där hemma. Det ska bli så skönt. Jag kan sitta i vardagsrummet och titta på film med mina systrar (något jag saknat extremt mycket), jag kan promenera i skogen vid mormor och morfars hus, jag kan åka och handla. Det ser jag verkligen fram emot.
   Det här får mig inte alls att känna mig skyldig mot Trev, han behöver vara ifred och vara med sina vänner här ibland även när jag finns till. Jag ser både det positiva och negativa med att åka tillbaks, men ikväll vill jag fokusera på de bra sakerna. Jag behöver bli mer stimulerad nu.

ny design på min blogg.

Nu har min kära syster Sofie designat om min blogg, jag ville ha lite förändring nu när det är ett nytt år och nya tag. Jag ska fota lite mer i helgen så får se om det blir lite ändringar men annars är jag jättenöjd! Vad tycker du? Är det bättre än den gamla? Jag gillar den i alla fall :)
Bilden på mig och Trev tänkte jag i alla fall som så att jag älskar historia, jag älskar klassiskt, mestadels tänkte jag på Marie Antoinette, jag får se om jag tar nya bilder som inspireras av samma eller nya saker :)

Snodde dessa från Sofie...

Före...



Efter...




guldkant.

Hey,

Jag kände att jag var bara tvungen att berätta om min fredagkväll. Jag var väldigt grinig och trött, då kom Gord hem och hade hämtat posten, han sa att det fanns post till mig. Det var två kuvert. Så jag började med att öppna det ena och upptäckte att det var ett kort från Frankrike, det var från min sötnos Alex! Jag hade ett brett leende på läpparna när jag läste igenom vad hon skrev och kände att humöret började skina upp. Sedan tog jag en titt på det andra kuvertet, där fanns ett julkort från Jennie också! Jag blev väldigt förvånad över att hon skickat brev till mig och hade t o m fått en liten julklapp. Ett USB med bilder på oss :D
Efter de två breven var mitt humör på topp och jag var rörd över omtanken, så Alex och Jennie gjorde min fredag, tack ska ni ha! Ni sätter guldkant på tillvaron ♥



Jag fick ett kort från Grasse, dock inte denna bild :)



Och gamla & nya bilder på Jennie och mig :)


romance in victoria.

Hey,

Nu är jag hemma efter en underbar helg på Vancouver Island tillsammans med min älskade Trevor. Vi gick upp 8.00 för att packa det sista på lördagmorgon. Vi åt en snabb frukost och begav oss mot hamnen för att hinna med färjan. Väl inne i färjan gick vi runt i butiken, åt lunch och beundrade utsikten. Det påminde mig om när vi stod på soldäcket i Stockholm, Trevor stod bakom mig med armarna slingrade runt min midja och vi blickade över skärgården. Vi var framme 1,5 timme senare och körde mot Victoria. Första stoppet blev vid ett slott som jag ville besöka, kallat Craigdarroch Castle, som byggdes av en skotsk immigrant som blev rik och lät därmed bygga slottet som en symbol för den status han hade. Vi beundrade rummen med viktoriansk inredning och de målade glasfönstrena. Jag njöt av att få resan bakåt i tiden lite, jag älskar historia. Vi beundrade ett rum i taget tills vi hade gått igenom hela slottet.
   Vi körde sedan till vårt hotell: Inn at Laurel Point och checkade in, de behandlade oss som kungligheter och frågade om de skulle parkera åt oss och bära upp vårt bagage, dock avböjde vi detta erbjudande. När vi väl var inne i vårt rum på tredje våningen förälskade jag mig i utsikten. Solstrålarna fick den att se gyllene ut. Vi bestämde oss för att gå en promenad i stan. Vi gick vid vattnet och beundrade stadens skönhet. Vi gick till Parlamentets enorma byggnad och Trev gick fram till säkerhetsvakterna och frågade om de ville vara på bild med honom, han är så söt! Vi tittade på en staty i form av en krigare, till minne av alla som kämpade och dog under världskrigen. Sedan tittade vi lite i butikerna, gatorna var upplysta av lampor och mörkret kröp på.
   Vi gick tillbaka till hotellet för att svida om till finkläder inför restaurangbesöket. Vi åkte till en kinesisk restaurang kallad Ming´s. Jag beställde vegetarisk chow mein och Trevor åt friterat ris. Atmosfären var jordnära och inredningen var väldigt kinesisk, man kunde höra en fågel kvittra, vattnet från en fontän och beundra fiskarna i akvarierna. Det var extremt mysigt och exotiskt.
   Sedan åkte vi tillbaks till hotellet, öppnade en flaska jordgubbschampagne och beställde efterrätt av roomservicen. Det var himmelskt gott! Sedan blev det lite massage innan vi gick till hotellets pool. Poolen var stor och rummet hade växter och flätade möbler för att vara lite paradisinspirerat. Vi busade, jag försökte stå på händer under vattnet, Trev simmade under vattnet och attackerade mig som vanligt. Vi var helt ensamma. Underbart mysigt var det! Sedan blev det en dusch och sängen. Innan jag somnade tittade jag på utsikten, det var vacker bild att se innan ögonen slöts.
   Jag vaknade i Trevors armar och vi myste innan han körde och hämtade frukost. Jag fick frukost på sängen: ägg, rostat bröd och stekt potatis plus varm choklad. Vi packade ihop och checkade ut. Vi gick och shoppade lite till, vi köpte vykort som souvenir och jag köpte Shakespeare´s samlade verk i en bokhandel. Vi åkte hem, bortskämda och lyckliga. Det var ett av de bästa äventyren jag varit på! Jag kände mig som en drottning hela helgen. Men nu ska jag sluta skriva och visa er lite av resan, de flesta bilderna har jag redan lagt upp på Facebook men jag lägger upp några här i alla fall för Jennie och mormor och morfars skull :)
Det enda jag vill säga är att det är den bästa Ettårsdagen man kan tänka sig och hela resan gick över mina förväntningar, jag älskar Trevor och förstår inte hur han kan skämma bort mig såhär hela tiden. Han är för bra för att vara sann och jag vill aldrig vara utan honom.



Utsikten från färjan



Trevor underhåller med lite musik inne på slottet



Jag utanför Craigdarroch slottet



Utsikten från hotellet



Promenad vid havet, fotopaus



Trevor med sina nya kompisar



De mysiga gatorna



Parlamentet



Jordgubbs-champagne



Frukost!

movies from Victoria.


mini break = true love.

Hey,

Till helgen ska jag och Trev åka till Vancouver Island på en mini-semester för att fira vår Ettårsdag. Vi kommer åka tidigt på morgonen för att ta färjan dit, åh det kommer bli så mysigt! Sedan ska vi turista lite i staden (Victoria) och på eftermiddagen ska vi checka in på ett fint hotell. Jag längtar ihjäl mig! Hoppas bara allt går enligt planerna. Just nu håller jag på med packlistan. Ett väldigt stort plus i kanten är att Trevors chef vill betala lite av resan som tack för att Trev har ställt upp och jobbat på helgerna. Jag gillar honom, han verkar vara en väldigt jordnära man.
   Förutom det så har jag läst en del ur "Stolthet och fördom" idag som jag fick av Bev och Bill i julklapp. Jag älskar Jane Austen. Eftersom boken är väldans gammal är vissa ord svåra att förstå men efter att ha sett filmen ett tusental gånger så vet jag vad som händer.
   I söndags var jag även och bowlade med Laurissa, Lyda och en kille som heter Jeff, det var skitskoj. Trevor skulle kasta precis efter mig men jag stod kvar så han trodde att det fortfarande var min tur, så jag kastade åt honom, oturligt nog råkade jag slå ner 8 käglor. Men andra gången försökte han stoppa mig men då kastade Laurissa istället, det var väldigt bra teamwork :)



Hotellet :D

love story.

Hey,

Jag kom att tänka på "En midsommarnattsdröm", det mina tankar fastnade för var några ord Lysander säger till sin älskade Hermia som måste gifta sig med en annan man:
" I allt som jag har läst
I allt jag hört i berättelser och sagor
Låg vägen aldrig jämn för trogen kärlek."
Efter de orden ger han exempel på motgångar i äkta kärlek; som åldersskillnad, klasskillnad, arrangerade äktenskap, krig, sjukdom och död osv.  De tankar hans ord satte igång, fick mig att inse att han har faktiskt rätt. Skulle kärlekshistorier vara så kända som de är, om de inte hade motgångar? Vem skulle bry sig om de bästa sagorna om allt var helt perfekt rakt igenom? Jag menar "Romeo och Julia", "Tristan och Isolde"och "Stolthet och Fördom" får ju hjärtat att sjunga och värka på samma gång bara genom tanken på dem. Vad hade de varit utan sina missöden? Det jag verkligen insåg var att min och Trevors kärlek hade inte varit lika speciell för oss och andra om vi inte levt i olika länder, om vi inte väntat på varandra i månader. Vår kärlek hade inte varit äkta om allt var perfekt, ingen kärlek kan vara äkta om allt flyter på på samma nivå. Varför tror jag detta? Jo, för att om vårt förhållande inte stött på problem, sorg och smärta hade vi omöjligen vetat hur hårt vi är villiga att kämpa för varandra. Om en partner stannar även när det blir jobbigt, först då kan man bli försäkrad om att den älskar en. Det är inte svårt att vara tillsammans om varje dag är lika bra som gårdagen. Ett riktigt förhållande är en berg-och-dalbana, inte en tunnelbana. Jag är glad att jag fått lära mig att jag kan lita på Trevor, även när jag är på andra sidan jorden. Våra motgångar har stärkt oss, för det som inte dödar, det härdar.




"Tristan and Isolde" av Rogelio de Egusquiza


shoes.

Mina nya skor!











De ser mycket bättre ut på riktigt :)


RSS 2.0