our pumpkin.


in my heart.

Hey,

Jag ville bara säga att jag saknar er där hemma. Trots att jag är långt bort är mitt liv fyllt av den kärlek ni sänder över havet och den kärlek jag får av min älskade. Tack för att ni får mig att känna mig så älskad, hade ni inte stöttat mig och varit lyckliga för min skull hade jag nog aldrig klarat detta. Tack.
Jag halvsov när min underbara mormor ringde och jag fick prata med morfar som uppmuntrade mig till att skriva. Jag smsade med en nyfunnen vän. Jag fick chatta med världens bästa Alex som jag saknar väldigt mycket och jag fick byta några ord med mamma. Ni gav mig den bästa starten på dagen man kan få och den avslutas med kyssar av Trevor. Ni avgör också hur mina dagar formas.
Jag tänker på er. Jag älskar er ♥



Kvällens utsikt från lägenheten.

secrets.

Hey,

I måndags fick jag en oväntad överraskning. Jag vaknade och var ensam under förmiddagen och visste inte riktigt vad jag skulle hitta på. Jag fick ett sms från Trevor: "Pumpkin, I have a surprise for you.", jag: "What´s that?", han: "You´ll have to open the front door to find out." Så jag sprang till dörren och öppnade, där stod han. Han kunde inte jobba i regnvädret så han fick stanna hemma hos mig :) Världens bästa måndag måste jag säga!



Bild jag tog idag, utsikten från balkongen.

Dagens låt: One republic "secrets" (Jag kan INTE få nog av den låten!)

pumpkin patch pictures.











pumpkin patch.

Hey,

Idag åkte jag och Trevor för att hitta vår perfekta första pumpa på ett ställe som kallas Pumpkin Patch, det är som en bondgård där de odlar pumporna och man får själv gå dit och välja. Det var väldigt mysigt. Det tredje klippet hörs dåligt i början men ni vill inte missa det söta slutet :)


white spot.

Hey,

Igår kväll tog Trevor mig till en restaurang kallad White Spot. Jag åt en underbar pasta Fettucine Alfredo med vitlöksbröd vid sidan om medan Trev åt kyckligburgare och poutine. Det var så mysigt att bara sitta där och umgås efter fem dagar utan varandra (pretty much).



Vatten, iste och daquiri Pina Colada (sweet)



Moi



Kvinnan som serverat oss erbjöd sig att fota oss



Efter middagen åkte vi för att hyra "P.S I love you" och efter det köpte vi godis, åkte hem och myste framför filmen. Det var en härlig kväll med min älskade.

barbecue on the balcony.

Hey,

Det enda jag hann filma av Trev innan han stack till skolan var när han grillade i underkläder på balkongen men jag ska filma honom där han kan presentera sig nästa gång :)


walk in nature.


surprise!



playground.

Hey,

Nu har jag lekt med kameran och mina kläder, istället för att fota de i en hög tog jag på mig dem och lekte modell.











on hold.

Hey,

Jag har skickat in en ansökan på videofyme.com så att jag ska kunna lägga upp filmer på bloggen, dock kan det ta upp till en vecka att bli medlem så ni kan inte få er överraskning än, men som ni säkert förstår så är det en film :) Så jag lägger upp några tråkiga bilder istället...



En ask jag målade...



Färdig, blev dock inte nöjd.



Lite kläder jag köpt här, jag vet det är mycket svart men jag gillar det :)


celebrity..?

Hey,

Ända sedan jag blev tillsammans med Trevor och flyttade till Kanada har folk skvallrat om mig. Folk som jag aldrig hört talas om undrar hur det går med mig här i Vancouver. Folk är plötsligt imponerade av något jag gjort medan det för mig är en självklarhet. Samtidigt känner folk till mig här i Kanada också för Trev har berättat vår historia för frisören, gamla kollegor, folk i kyrkan, vänner i Vancouver. Folk tar emot mig med öppna armar utan att ens känna mig. För att vara en blyg ensamvarg är detta förbluffande. 
   Okej, jag får det att låta som något negativt att folk uppmärksammar mig vilket det absolut inte är. Jag blir överlycklig när mina systrar berättar om att deras vänner älskar min blogg osv. Jag känner mig hedrad att någon ens tar sig tid att läsa den. Så, tack allihopa för att ni stöttar det jag gör och är intresserade. Annars hade jag ju inte haft en anledning att blogga ♥

Som tack tänkte jag ge er en liten överraskning om det går... men den får ni nog senare i så fall :)

aldrig utan dig.



Jag hade en oönskad dröm inatt. Jag drömde att jag var hemma igen. Jag drömde att jag var tvungen att sova ensam i en kall säng igen. Men jag vaknade ur drömmen och fann dig bredvid mig. Du var också vaken och omfamnade mig innan du berättade att du älskar mig. Jag vill aldrig vara utan dig.
Om några månader kommer drömmen besannas och jag kommer vara tusentals mil ifrån dig. Jag kommer att räkna ner dagar igen. Jag kommer värka av längtan igen.
Vi kommer klara det igen. 

Jag älskar dig Trevor ♥

chintz

Hey,

Denna kvällen har jag spenderat åt att titta på inredning för jag har blivit design-galen! När jag och Trev var i stan hittade vi en underbar inredningsbutik kallad just Chintz. Jag vill ha ett hus så jag kan inreda det nu! :)
Bara titta på bilderna!









Idag hörde jag även en väldigt fin låt som jag tycker att du ska lyssna på : Hedley - "Perfect".
Do it!

role models.

Hey,

Enligt en artikel om att uppnå sina drömmar föreslog de att man ska fastställa fem förebilder för att se vad det är man beundrar och vilka egenskaper man uppskattar så i två dagar har jag klurat ut fyra förebilder, den femte är fortfarande oklar, men jag tänkte skriva om mina förebilder i alla fall.

Marilyn Monroe (1926-1962)



Det jag beundrar hos denna legend är hennes karisma och hennes charm. Hon var fulländad och ytterst kvinnlig. Skådespelerska, sångerska och modell. Jag har sedan många år beundrat henne. Jag beundrar också att hon gjorde stor karriär. 

William Shakespeare (1564-1616)



Ja, alla borde veta vem Shakespeare var. Det jag beundrar hos honom var hans skrivförmåga, hans talang för ord och metaforer. Kärleken till hans verk växte som barn då en tv-serie visade hans pjäser på en barnslig nivå. Jag beundrar hur han kunde sätta känslor i ord på ett förvånansvärt övertygande sätt. Jag tycker om känslan jag har, upphetsningen över att läsa böcker som publicerat hans komedier och dramer som "En midsommarnatts dröm" och "Romeo och Julia". Tänk att ha en sådan talang.

Tim Burton (1958-)



Denna gulliga man är ett konstnärligt geni. Han har väckt mitt intresse genom sin unika stil och sitt eget tänkande. Han har bjudit på oväntade filmer, vissa hatar jag och andra avgudar jag. Han har sin egen stil och håller sig till den. Alla vill nog förknippas med sin egen stil och han har verkligen lyckats. Han ligger bakom en massa storfilmer som "Beetlejuice", "Corpse Bride" och "Alice i underlandet".

Ingemar Nilsson



Min morfar. En riktigt förebild. Han har jobbat hårt genom livet för att ta sig uppåt, från att inte ha någonting till att ha allt en människa kan önska. Jag beundrar hans envishet och styrka. Trots att han kanske tycker att jag är lat och lite bortskämd så borde han veta att jag ändå beundrar honom.

Frida Kahlo, Jane Austen, Freddie Mercury och Anne Boleyn slåss än så länge om femte plats så jag fortsätter leta :)

Det var allt jag hade att skriva om idag, hoppas min lista var något underhållande i alla fall :)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Jag vaknade ur en dröm och fann mig själv leva i en. Trev vaknade, lade sitt huvud tätt intill mitt och viskade:
" Jag vill bara säga att du är det värdefullaste jag har. Jag uppskattar dig och ingen annan skulle någonsin kunna mäta sig med dig. Jag älskar dig." Det var det första han sa till mig denna morgon klockan 6.20 och åh vad han fyllde mig med lycka och kärlek.

The Tudors

Hey,

Denna morgon har jag slöat framför The Tudors. Jag älskar den serien fast håller mig till de två första säsongerna för som alla andra serier brukar de gå överstyr efter två säsonger. Serien får mig att vilja inreda. I mitt framtida hus ska det vara inspirerat av Tudors- stilen, Renässans och viktoriansk inredning fast inte blandat. Jag är lite konstig, för de båda stilarna är raka motsatser till varandra, mörkt kontra ljust och färgglatt. Men jag tycker om att ha min egen stil.
Imorgon ska vi nog till en pub i stan med Miranda och Jesse... får se hur detta går.


Thanksgiving och rädda en lax.

Hey,

Jag vet att jag inte har skrivit på ett tag, men jag har inte haft någon lust att skriva. Idag kom lusten tillbaks dock, så jag kan berätta om de senaste dagarna här.

Den 8 oktober,

Trots att det var fredag så var Trevor ledigt från jobbet eftersom att det inte fanns mycket att göra. Jag blev överlycklig. Trev kallar vissa dagar "About you", eftersom de dagarna han är på jobbet och i skolan handlar om honom (enligt han själv) så vill han att våra dagar tillsammans ska handla om mig. Så vi tog Skytrain ner till stan för att shoppa lite. Vi parkerade vid gallerian så jag var inne en sväng och hittade årets halsduk, jag föll pladask. Hur som helst så kom vi till stan och gick till Claire´s där vi flummande. Vi provade roliga hattar, glasögon, solbrillor osv. Jag hittade även perfekta julklappar till mina älskade systrar, men det får bli ett återbesök i december. Sedan tittade vi lite på Halloween- kostymer, antingen ska man vara vidrig eller slampig - inget däremellan. Jag njöt mest av att promenera i höstluften med min älskade. Vi åkte hem och köpte chow mein (nudlar) och satte oss framför en film och myste. En perfekt dag.



Min halsduk :)

Den 10 oktober,

Var det dags att fira min första Thanksgiving tillsammans med Trevors familj. Det går mest ut på att käka kalkon, men i Kanada firar de Thanksgiving på grund av de första människorna som reste till Kanada eller något liknande. Jag träffade Trevs farbror Tom och hans fru, en annan faster plus deras barn. Mama var där, samt Wendy och Brendan. I ett ögonblick kände jag mig som hemma; jag satt i köket och Mama diskade efter alla och skickade med oss mat hem. Sedan satt alla samlade i vardagsrummet, några satt i soffan, andra på golvet och de alla pratade om minnen. De var väldigt trevligt.

Den 11 oktober,

Trev och jag gick en promenad genom skogen och över en lång upphöjd träplattform, knappt en bro men nästan. Vi såg ut över havet då Trev plötsligt såg någonting i vattnet som rörde sig. Han sa att det var en fisk, jag såg något sprattla i lågvattnet också och utbrast att vi måste rädda den. Jag hoppade ner i leran och sprang i vattnet. Mina stövlar sjönk ner en lång bit. Jag kom fram och såg att det var en stor fisk. Han plaskade till ibland men inte mycket och jag ropade på Trev att skynda sig. Han kom fram men sa att det var för sent. Men jag sa åt honom att släppa honom i det djupa vattnet ändå. En stackars lax. Han rörde sig inte när han kom i det djupa, vi kom dit för sent. Det var första gången jag såg en levande lax. Trev berättade att hannarna gör så efter parningen, att de vanligtvis dör efteråt. Sedan bar det av hemåt för att tvätta stövlar, men det var värt det.



Laxen







love love love

Hey,

Denna veckan har Trevor börjat jobba på riktigt, vi är i verkligheten nu. Han jobbar nu med att installera solvärme, han har ingen utbildning men lyckades charma bossen med sina ambitioner. Arbetstiderna skiftar men han går upp mellan 6.00 och 6.30 och har kommit hem mellan 16.00 och 17.00, efter det har vi en till två timmar tillsammans innan han måste gå till kvällskurserna och vi ses igen när han kommer hem vid 22.00. Det känns ovanligt att vara utan honom så mycket trots att jag var utan honom flera månader förut. Jag har börjat gå upp lika tidigt som honom nu, bara för att hålla honom sällskap när han äter frukost men efter det gosar jag ner mig i sängen en liten stund till. Jag är dock glad för hans skull, han tycker om att göra skillnad och vara "productive" som han alltid säger, så länge han somnar med sin arm om mig och med ansiktet mot min nacke så är jag lycklig. Jag älskar honom. 



Gränna, sommaren 2010
  

plans.

Hey,

Jag tänkte bara berätta lite om våra planer här borta ifall situationen verkar oklar. För det första, vad gör jag egentligen här? Jag jobbar inte, jag studerar inte utan jag är här enbart för mitt livs kärleks skull. Jag kommer vara här med honom i lite mer än fyra månader nu och sedan åker jag hem till Sverige igen. I december har vi varit tillsammans i ett år och då kan vi äntligen skicka in vår ansökan om hans sponsorskap. Det kan ta mellan 6-8 månader att få svar och medan vi väntar stannar jag i Sverige för att jobba. Medan jag är här skulle jag kanske kunna praktisera för att lära mig hur vad jag vill jobba med fungerar utan att få lön.
När vi får sponsorskapet flyger jag tillbaks till Kanada för att jobba medan Trevor studerar, när han är färdig om några år får vi se om vi stannar kvar i Kanada eller om det finns möjligheter för oss att bo i Sverige. Jag hoppas att vi kan flytta till Sverige efter det. Jag hör hemma i Sveriges skogar och det kommer jag alltid göra.


new phone.

Hey,

Nu har jag en mobil här i Kanada, en Koodo.





RSS 2.0