6th month anniversary

Hey,

Idag är det sex månader sedan Trevor var här, dagen innan nyårsafton, och vi pratade om vad vi vill betyda för varandra. Efter fyra dagar tillsammans visste jag att han var perfekt för mig och allt kändes rätt. Han blev min pojkvän och jag blev hans flickvän. När vi tog det beslutet visste vi inte hur mycket tålamod och kärlek det krävdes av oss, men än så länge har vi klarat det. Vår saga fortsätter att skrivas och det hoppas jag att den kommer göra tills vi inte längre andas.
När jag vaknade i morse startade jag datorn för att läsa mitt morgon- mail där det fanns en bifogad fil som det alltid gör den 30:e. Månadens ämne var om mitt tålamod och tillbakablickar på våra månader tillsammans. Ett halvår är ganska länge trots att det bara har flugit förbi. Just nu vill jag bara att dessa tre veckor ska flyga förbi! 
Jag har precis skrivit ut ett formulär som ska skickas till polisen, en begäran om mitt brottsregister som jag måste ha med till Kanada, jag ska fylla i det nu. Mamma försöker ringa doktorn i Göteborg som ska undersöka mig så jag inte förpestar landet... Jag hade ingen aning om att det var så komplicerat. Men som Trev säger: Det är värt det!

Cheers darling!


rodenstock.

Hey,

Dagarna flyter förbi och när man tänker på vad man gjort under veckan blandar man ihop vad man gjort och när man gjorde det. Det jag fokuserar på är att räkna ner dagar och planera för framtiden. Känslorna är blandade. Ibland kan jag tänka på det som jag kommer sakna i Sverige, de enkla sakerna som att åka och handla med familjen eller köra förbi en äng där korna betar. Det som jag kommer sakna mest är familjen, mina vänner och mitt rum. Andra dagar kan jag knappt bärga mig tills jag får flyga iväg med Trevor, sitta bredvid honom i planet och hålla honom hårt i handen, beredd på framtiden. Vi får väl se hur hårt jag tar det när jag väl är där, just nu vill jag bara se det som något positivt och vi har tre sommar-veckor i Sverige först att njuta av. Planer för sommaren kommer jag skriva lite mer om när vi är mer säkra på vad som händer. 23 dagar kvar.

Jag avslutar med en bild på solglasögon jag beställt och fick hämta idag :)


Congrats!

Grattis mini lilla plutte syster Jenny på 15- årsdagen!


Trevor´s 19th birthday!

Hey,

Idag fyller min unika kanadensare 19 år vilket betyder att han är myndig i Kanada. Det är svårt att fira på distans och man är väldigt begränsad när man ska ge presenter. Jag ville göra något annat än dikter och kärleksbrev som tillhör vår vardag och tänkte på de gånger Trev sagt att han vill lära sig mer svenska för att kunna kommunicera med min familj bättre. Så jag skrev ett litet svenska lexikon till honom med vanliga ord och meningar som han kan plugga på så länge. Han är verkligen urgullig när han försöker böja meningarna att jag inte kan låta bli att le så fort jag tänker på det och jag älskar honom för att han verkligen försöker. Han blev glad för mitt enkla lexikon och sa att han älskar mina idéer. Han uppskattar de små sakerna.
Jag bakade även en tårta till hans ära trots att han inte kommer kunna smaka den, jag sa att jag gjorde den nu när vi inte kan ses för att han ska slippa avlägga ett extra besök på gymmet och han godkände den tanken.. Haha!
Innan han stack till jobbet gav jag honom tre alternativ till att fira sin födelsedag här i Sverige om 4 veckor men vi gillade alla tre så vi ska göra alltihop :) Det ska bli så mysigt! Tänk, det är inte alls lång tid kvar nu! Det har gått cirka 70 dagar utan honom, nu är det bara 28 kvar ♥

Congratulations to the best boyfriend in the world, Trevor Locke


ändrade planer.

Hey,

När Trevor vaknade i morse berättade han att inriktningen på hans blivande skola hade blivit inställd på grund av att för får personer anmält sig så nu ändras våra planer något. Istället för att bo på Vancouver Island ska vi bo i själva Vancouver för han ska söka till en annan skola där med den inriktning han vill ha. Vi ska som sagt bo i hans pappa Gords lägenhet i början medan vi letar efter vårt eget ställe, Gord hade även nämnt att vi kan bo hos Trevors farmor och farfar eftersom att huset är uppdelat. Det finns många sätt att bo på... man kan bo i lägenhet, i hus, på en våning i ett hus som man delar med andra, någon sorts svit eller stuga. Vi satsar på en lägenhet som vi kan ha för oss själva men vi har också funderat på att bo i en liten stuga. Trev är väldigt noga med att hitta något som jag kommer trivas i, en plats där jag kan vara lycklig och samtidigt i säkerhet medan han går i skolan. Jag tycker synd om min pärla, han har lagt ner mycket tid på att planera vår framtid där och nu får vi börja om från början, men han försöker vara positiv och jag försöker stötta honom. Det är långt ifrån jordens undergång, det kommer lösa sig. Nu ska jag lägga mig och sova, imorgon är en stor dag då min sagoprins fyller 19 år!

grey.

Hey,

Sommarens väder beter sig inte enligt min förväntan. Det är solsken i några sekunder när man vaknar för att sedan övergå till regn och tjocka grå åskmoln. Vädret begränsar de planer man brukar ha på sommaren, jag har inte badat på stranden, varit ute och cyklat, spelat minigolf osv. Jag känner mig mest rastlös av att bara strosa omkring i huset. Jag har bestämt mig för att detta ska bli den bästa sommaren hittills, jag tolererar inte att vädret ska sabba detta. Nej, jag ska komma på saker att göra för att underhålla mig själv. Det är nu 30 dagar kvar tills Trev anländer i Landvetter, oavsett vädret, kommer dagarna med honom bli färgsprakande. Jag ska ladda inför det äventyret. Inget kan stoppa mig. Jag ger inte upp.

poem in the morning.

Imorse gick jag upp som vanligt för att läsa mitt morgon- mail från Trev, han hade skrivit denna dikt till mig ♥

My Malin, My honey.
So soft, so lovely.
One of a kind, She is all her own,
She is the queen, she sits in my throne.
 
Without blemish or scar, perfect in all,
Swedish and blonde, sexy and tall.
Fashion design, and a ceramic cat,
Bjarnared 104, that's where she's at.
 
Living quietly, on a small swedish street
Not many know where, it's quite discreet.
For this I am glad, the place is unseen
For no other men, will find this sweet queen.
 
She's hidden this long, now it's time,
She's gonna break out, she's gonna shine.
She's coming to me, returning at last
I'll claim my girl, let these weeks go by fast.
 
We've waited so long, months weeks and days,
At times it's so hard, an unending maze.
But baby, just know that I'm waiting for you,
Faulted and Flawed, but my love is true.
 
I'll show you this time, that I am for real,
I'll be what you need, what you want to feel.
35 days, and the waiting will end,
Your tired heart will be able to mend.
 
Malin, I want you to feel happy and free,
The future ahead, is what we should see.
Help me build this, what shall we choose?
It's all for our gain, with you I can't lose.
 
I don't want you to feel pressure, just take it easy,
I'll take care of the plans, if they make you too queasy.
We're moving quite fast, if you want to slow down,
Let me know now, don't let us drown.
 
It's a lot to think about, the pressure is high,
For me it is worth it, I DO want to fly.
I can't handle too much more being apart,
I need you Malin, you're holding my heart.
 
The last days will pass, and I will be return,
Be right beside you, whenever you turn.
So hang in there honey, I know that you can,
35 days left, and you'll be holding your man.

Sex and the city 2 + Gekås

Hey,

Igår kom Jennie och hälsade på i Bjärnared. Som alltid invigs mötet med oavbrutet skratt och en massa flams. Vi gjorde oss iordning för att köra mot Halmstad. När vi var på motorvägen kom jag plötsligt på att vi inte tittat på skyltarna, då insåg vi att vi kört för långt. Det gick bra bortsett från svettattack och snabba hjärtslag men vi klarade det... Haha! Sedan hämtade vi ut biljetterna till SATC 2, efter det blev det mat och godis. Filmen var underbar! Kompositören hade verkligen lyckats med musiken och manusförfattarna och skådespelarna hade gjort en väldigt bra jobb. Den var rolig, charmig och framför allt romantisk. Rekommenderas till alla som älskar tjejfilmer. Efter filmen hade någon "tagit" bilen. Vi gick till parkeringen och jag kände igen en röd Mazda, sedan såg jag att audin var borta och insåg att det måste ha varit pappa som bytt bilarna. Jag ringde honom och det visade sig att han övningskört med syrran i Halmstad och bytt bil. När jag fick tillbaka audin stack vi hem, såg på film och efter en lång pratstund om allt mellan himmel och jord så somnade vi... något trångt dock ;)
Idag vaknade vi rätt tidigt, åt frukost och gjorde iordning oss för att köra mot Ullared. Först provade vi skor och jag hittade ett nytt par som promenadskor inför sommaren. Sedan gick vi runt i Gekås och plockade på oss lite grejer. Jag hittade satin lakan som jag ska ta med till Kanada, godis och lite annat smått och gott. Efter det gick vi för att ta en fika, sedan var det dags att ta farväl för denna gången. Dessa två dagarna har varit riktigt trevliga och det är alltid roligt att få träffas och kunna prata om allt möjligt. Ser fram emot fler dagar som dessa!Jag som ser lite störd ut och Jennie som ser fin och lycklig ut :)

preparations.

Hey,

Igår pratade jag och Trev om framtiden och hans budget som han arbetat på för oss. Man känner sig mer vuxen när han pratar om budget för mat, nöjen, elektricitet, värme osv. Jag berättade vad jag kommer behöva när jag flyttar dit eftersom vi inte har samma eluttag och han sade att vi kan fixa det. I födelsedagspresent ska hans pappa ge oss saker vi kan behöva i lägenheten och Trev bad om förslag, jag vill att vi ska ha en kamera så jag kan lägga upp bilder på lägenheten och min nya tillvaro på bloggen så familj och vänner kan få lite uppdateringar. Jag visade pappa hur man använder msn och websamtal så att vi kommer kunna prata när jag flyttat.
Denna förmiddagen gick åt till att storstäda mitt rum, så jag tog en sak i taget och skrev ner grejer jag vill ha med mig till Kanada. Det blev en lååång lista så jag kommer säkert få korta ner den, bara jag har min chokladbok från Alex, Hole och min julstrumpa så kommer jag klara mig!

37 dagar kvar...

my passion.

Hey,

Många närstående säger åt mig att inte vara för stolt, utan komma hem om det inte skulle fungera i Kanada. Jag har ingen anledning att vara för stolt om det inte fungerar, längtar jag hem så får vi helt enkelt ändra våra planer men först ska jag försöka anpassa mig till det liv Trevor lever, för vår skull. Visst är framtiden ändå skrämmande, tanken på att jag är helt beroende av honom under den första tiden utmanar mitt kontrollbehov men det är ändå värt det.
Somliga tycker att vi går fort fram, men så skulle jag inte vilja uttrycka det. Vi är vuxna och vi är ansvarsfulla. Trots att vi endast varit tillsammans "på riktigt" ansikte mot ansikte i en månad, har vi lärt känna varandra så mycket längre via telefon och dator. När kärlek ställer sådana krav som vår gör, handlar det helt enkelt om att lita på varandra. Hade jag mött honom i Sverige, hade han bott här, hade vi inte flyttat ihop om två månader men vi lär oss av detta. Att pröva kärlek genom att bo tillsammans är inte lika plågsamt som att pröva kärleken utan varandra. De här väntan har gett mig stor lärdom, om hur villig jag är att kämpa för något jag vill ha och hur viktigt det är att aldrig ge upp. Jag vet att vi kommer kunna lösa vilka problem vi än möter i framtiden för vi har överlevt månaders väntan, utan kyssar, utan kramar och utan närhet har vi ändå stått fast vid våra önskningar. Jag är tacksam. Trots att jag varit utan min Trev i 9 veckor kan jag säga att jag är lyckligt lottad. Jag har ett bra liv och jag vet att han är värd att vänta på. Väntan har gjort min syn på kärlek ännu djupare och ännu vackrare. Jag uppskattar alla små detaljer mer än vad jag gjort om jag upplevt de varje dag. Jag uppskattar hur han tog min hand och kysste den medan han körde bil. Det har lärt mig att sakna de enkla och trygga minnena, som hur små vattendroppar lade sig på hans axel efter duschen, hur han log mot mig vid middagsbordet hos hans mormor och morfar i Kelowna. Varenda blick, varenda beröring, varenda tillfälle med honom var som månljuset i natten. Det var så vackert. Jag är glad att jag får uppleva det här och att jag får pröva min styrka. Folk undrar hur jag klarar det, oftast får jag jämföra med om de skulle vänta på sina pojkvänner så länge, då förstår dem. Men det är så mycket mer än det. Jag vet att om jag ger upp Trev, ger jag upp all kärlek, jag har älskat förut men aldrig förut har allt känts så fulländat. Ingen är perfekt men min kanadensare är perfekt för mig. Han är min förkroppsligade dröm. Han är den rätta. Det kvittar att jag är ung eller att jag inte haft många pojkvänner för det här är en känsla och känslan är helt rätt. Vi är äkta och med de rena och djupa känslor vi har för varandra kan bara motgångar bli läxor och framgångar bli stegen mot det lyckliga slutet. Vår framtid.

Funny little feeling

Hey,

Igår var jag i Falkenberg och shoppade lite, jag hittade ett par Donna girl- skor, ett nattlinne i chiffong, present till Jennie och Wiktor, jag köpte dessutom en dagbok för att påbörja ett nytt kapitel i mitt liv.
Idag hade jag tänkt köpa fler studentpresenter men det blev inte så eftersom vädret inte var fint, istället stannade jag lite extra i Falkenberg efter att jag lämnat av Emma, jag tittade på solglasögon och blev förälskad i ett par Gucci, men jag pratade med en man och han rekommenderade mig inte att köpa dem med min styrka för det skulle bli väldigt dyrt med UV- skydd och allt möjligt. Så pappa, Sofie och jag stack till Torup och tittade, där fanns ett par brillz som var helt okej... även om mitt hjärta redan är bortlovat till det andra paret. Antagligen blir det de i Torup, formen är typ densamma och de är svarta, i framtiden kanske det blir ett par Gucci. Man kan ju hoppas i alla fall ;)Mina nya skor ♥


snart...

Hey,

De senaste dagarna har jag och Trev planerat lite inför framtiden. Han ringde resebyrån och de mailade ett datum som var anpassat efter oss. Den 21 juli kommer han till Göteborg för att spendera tre veckor här, sedan flyger vi till Kanada den 10 augusti, mot vår framtid. Det är 44 dagar kvar tills han kommer, 44 dagar har jag på mig att inse att allt faktiskt händer. På riktigt. Jag har inte drömt mig iväg denna gången utan jag befinner mig i äventyret! Vi har börjat titta lite smått på lägenheter och andra alternativa boenden. När vi kommer till Vancouver ska vi bo hos Gord, hans pappa medan vi letar.
Känslorna är lite blandade för hur jag kommer hantera att vara borta från släkt och vänner men jag tror det ska gå bra, vi kan fortfarande prata, vi kan fortfarande se varandra, det kommer lösa sig.
Jag ska börja på min lista över saker jag vill ha med mig, jag har rensat hela garderoben vilket betyder att jag har få kläder att använda just nu. Det kommer bli en lång lista...
Nu blev jag helt uppspelt av att tänka på framtiden och sommaren med Trev. Det kommer bli fantastiskt! Snart ska vi påbörja ett nytt kapitel tillsammans ♥

Happy birthday to thee

Grattis lillasyster Sofie på 18-års dagen!

Student 2010


STUDENTEN 4 juni 2010

Hey,

Nu är det över, trots att jag inte kan förstå det. Tre år har flugit förbi och nu är de helt plötsligt över. Jag gick upp klockan 4.30 för att göra mig iordning. Vid 6.30 var det en trevlig champagnefrukost hemma hos Felicia. Sedan bar det iväg mot skolan där vi blev fotograferade. Vi åt en väldigt god middag och efterrätt och lyssnade på tal till olika lärare och klasser. PH ombads att sjunga låten han skrivit, "God morgon lilla ängel" och det var när han sjöng som nostalgivågen sköljde över mig. Mina ögon tårades men jag tvingade tillbaks dem. Jag kommer verkligen sakna honom. Efter det tog vi bussen in till Stadsbion där vi fick våra betyg och en ros av Henrik och rektorn. Folk uppträdde, bland annat vi med en omskriven klassiker, folk fick stipendier och lärarna sjöng. När jag såg alla lärare på scenen brast det, dessa underbara människor skulle inte längre vara en del av min vardag, dessa människor som lärt mig så mycket om världen och livet skulle nu bli ett avslutat kapitel i mitt liv. Det var helt plötsligt dags att springa ut med varsin ballong, vi var sist, "Design 07!" skrek PH och bara några sekunder senare stod jag på scenen utomhus och släppte min ballong. Jag fick syn på mamma och gick till henne, min hals fylldes på med blommor och nallar innan jag letade upp Sanna och Alex för att gå till vagnen. Högtalarna var uppsatta, ballongerna hängde längs stängerna och allt var precis som det skulle vara. Då kom lyckoruset, jag släppte sorgen och dansade loss till musiken. Vi åkte rundan och massa människor var samlade på gatorna för att se på alla studenter. Jag kastade några slängkyssar till totala främlingar och visslade i pipan. När färden var över var det dags att ta farväl av mina fantastiska vänner. Sanna och Alex, tack för dessa år tillsammans, ni har förgyllt varje dag sedan vi blev vänner 2007. Ni är bäst. Sedan åkte vi hem, gästerna kom på kvällen, bland annat Jennie och Wiktor som kom och överraskade mig :) Det var en väldigt trevlig kväll.
Jag vill tillägga att Design 07 är också bäst, jag är så glad att jag fick tillbringa gymnasietiden med er! Ni och lärarna tillsammans med min kanadensare har fått mig att utvecklas till den person jag vill vara. Tack för allt. Det finns så mycket jag vill säga men jag kan inte få ut det men ni alla är uppskattade, väldigt uppskattade!

Här kommer lite bilder från studentenScenen och våra ballonger

 

Jag kramar rektorn, Design 07 på scenen ♥Design 07 på champagnefrukostenJag efter utsläpptetSanna och jag ♥Jag, i bilen på väg hem.


Det kommer förhoppningsvis fler bilder sen.

Studentvecka

Hey,

Här kommer bilder från studentveckan :)

MentorsdagBesira och AnnaAlex och SannaMåndag: brännboll med tema maskerad, Design 07 var hårdrockare!Sanna och AlexMicaela, Jag, Anna och Sanna :)Tisdag: skattjakt med tema "bad taste"Alex :)Sanna :) Grr... ?Onsdag: Grillning med Sanna, Alex och Andreas

Jag och Alex fick varsin lemur- nalle till studenten av Sanna. Här är Sannur (?) och Hole ♥Torsdag: Design och Stylist 07 klär vagnen till studenten!BaksidanHär fixar vi med björkarJag och Marina fixar med skyltenTada! Pretty nice, huh?Hur man boostar självförtroendet

Hey,

Jag hittade en gammal artikel jag läst om hur man bygger upp självförtroende med hjälp av stödpelare så jag tänkte översätta några delar av artikeln och dela med mig för jag vet att fler än jag kan bli osäker ibland. Kom igen, nu boostar vi självförtroendet ordentligt!

1. Ta reda på vad som gör dig osäker. Vad får dig är må dåligt över dig själv? Är det kroppskomplex, händelser som du ångrar? Vad det än är som gör att du känner dig osäker, värdelös eller generad så ta reda på det, ge det ett namn och skriv ner det.

2. Se dig inte som underlägsen bland andra. Gå inte omkring med de omedvetna tankegångarna att andra är bättre än dig vare sig det handlar om jobbet, skolan eller i sociallivet. Du behöver inte bete dig som överlägsen men tänk att du är minst lika bra som alla andra.

3. Prata om det med vänner och älskade. Att komma över dåligt självförtroende tar lång tid så diskutera med någon om det, gå till bottnen med problemen: fokusera på det och lös det, annars kan du inte gå vidare.

4. Kom ihåg att ingen är perfekt. Även den mest självsäkra personen kan känna sig osäker. Vid någon punkt i våra liv kan vi känna att vi saknar något. Det är en del av livet, lär dig att livet är som en berg-och-dalbana det går upp och ner.

5. Identifiera dina framgångar. Alla är bra på något, så upptäck vad du är bra på. Fokusera på din begåvning. Tillåt dig själv att vara stolt. Uttryck dig själv, vare sig det är genom konst, musik eller text etc. Hitta något du njuter av. Alla har begåvningar och styrkor. När du följer din passion är det inte bara som terapi för själen utan du känner dig unik vilket hjälper dig att bygga upp självförtroendet.

6. Var tacksam för det du har. I många fall är grunden till osäkerhet och brist på självförtroende en känsla av att inte ha tillräckligt av något, det kan vara att du saknar något känslomässigt, fysiskt eller något så enkelt som pengar. Men om du erkänner och uppskattar det du redan har kan du övervinna känslan av att inte ha tillräckligt eller att vara otillfredsställd. Att finna den inre friden kommer göra under för ditt självförtroende.

7. Var positiv. Även om du inte känner dig positiv. Undvik att tycka synd om dig själv, eller att andra tycker synd om dig. Låt inte andra få dig att känna dig underlägsen, det är bara du som kan ge dem den rättigheten. Om du fortsätter att avsky och trycka ner dig själv kommer andra göra likadant. Prata istället positivt om dig själv, din framtid och din framgång. Var inte rädd att visa din styrka och egenskaper för andra. Genom att göra det stödjer du dig själv och uppmuntrar din positiva riktning till att växa.

8. Acceptera komplimanger. Rulla inte med ögonen och säg "Yeah, right" utan acceptera det och låt det sjunka in medan du tackar vänligt.

9. Titta in i spegeln och le. Studier föreslår att ansiktsuttryck kan faktiskt uppmuntra din hjärna att uppfatta vissa känslor. Så genom att titta i spegeln och le varje dag kan du känna dig mer nöjd med dig själv. Det kan också hjälpa om du beter dig självsäkert, efter ett tag kanske du tror på det.

10. Håll dig till dina principer. Det kan vara tufft men har du inget att tro på, har du ingenting alls.Om du inte står för något, faller du för vad som helst.

11. Hjälp andra. När du vet att du är vänligt mot folk runt omkring dig och gör en positiv skillnad i folks liv, vet du att du är en gläjdespridande källa i världen, vilket boostar ditt självförtroende.

12. Bry dig inte om vad andra tycker. Du behöver inte oroa dig för vad folk tycker eller kommer tänka för det som är viktigt är vad du själv tycker.

13. Kom ihåg. Om någon förolämpar dig eller trycker ner dig kom ihåg att du inte kan hjälpa det och att de inte heller är perfekta.

Det var en liten lista jag fick ihop. Jag följer många av dessa punkter och vet att det hjälper så det är bara att försöka bygga upp det, och gör det noggrant så att det blir svårt att sänka det! Du lever bara en gång och när du är gammal och rynkig kommer du titta på bilderna på dig som ung och tänka "Jag var faktiskt väldigt vacker" Inte vill du inse det i slutet av din livstid? Nej, omfamna ditt ego till en viss del och älska dig själv så att du minns istället för att inse när du är gammal om hur bra du faktiskt är.

RSS 2.0