Hur man boostar självförtroendet

Hey,

Jag hittade en gammal artikel jag läst om hur man bygger upp självförtroende med hjälp av stödpelare så jag tänkte översätta några delar av artikeln och dela med mig för jag vet att fler än jag kan bli osäker ibland. Kom igen, nu boostar vi självförtroendet ordentligt!

1. Ta reda på vad som gör dig osäker. Vad får dig är må dåligt över dig själv? Är det kroppskomplex, händelser som du ångrar? Vad det än är som gör att du känner dig osäker, värdelös eller generad så ta reda på det, ge det ett namn och skriv ner det.

2. Se dig inte som underlägsen bland andra. Gå inte omkring med de omedvetna tankegångarna att andra är bättre än dig vare sig det handlar om jobbet, skolan eller i sociallivet. Du behöver inte bete dig som överlägsen men tänk att du är minst lika bra som alla andra.

3. Prata om det med vänner och älskade. Att komma över dåligt självförtroende tar lång tid så diskutera med någon om det, gå till bottnen med problemen: fokusera på det och lös det, annars kan du inte gå vidare.

4. Kom ihåg att ingen är perfekt. Även den mest självsäkra personen kan känna sig osäker. Vid någon punkt i våra liv kan vi känna att vi saknar något. Det är en del av livet, lär dig att livet är som en berg-och-dalbana det går upp och ner.

5. Identifiera dina framgångar. Alla är bra på något, så upptäck vad du är bra på. Fokusera på din begåvning. Tillåt dig själv att vara stolt. Uttryck dig själv, vare sig det är genom konst, musik eller text etc. Hitta något du njuter av. Alla har begåvningar och styrkor. När du följer din passion är det inte bara som terapi för själen utan du känner dig unik vilket hjälper dig att bygga upp självförtroendet.

6. Var tacksam för det du har. I många fall är grunden till osäkerhet och brist på självförtroende en känsla av att inte ha tillräckligt av något, det kan vara att du saknar något känslomässigt, fysiskt eller något så enkelt som pengar. Men om du erkänner och uppskattar det du redan har kan du övervinna känslan av att inte ha tillräckligt eller att vara otillfredsställd. Att finna den inre friden kommer göra under för ditt självförtroende.

7. Var positiv. Även om du inte känner dig positiv. Undvik att tycka synd om dig själv, eller att andra tycker synd om dig. Låt inte andra få dig att känna dig underlägsen, det är bara du som kan ge dem den rättigheten. Om du fortsätter att avsky och trycka ner dig själv kommer andra göra likadant. Prata istället positivt om dig själv, din framtid och din framgång. Var inte rädd att visa din styrka och egenskaper för andra. Genom att göra det stödjer du dig själv och uppmuntrar din positiva riktning till att växa.

8. Acceptera komplimanger. Rulla inte med ögonen och säg "Yeah, right" utan acceptera det och låt det sjunka in medan du tackar vänligt.

9. Titta in i spegeln och le. Studier föreslår att ansiktsuttryck kan faktiskt uppmuntra din hjärna att uppfatta vissa känslor. Så genom att titta i spegeln och le varje dag kan du känna dig mer nöjd med dig själv. Det kan också hjälpa om du beter dig självsäkert, efter ett tag kanske du tror på det.

10. Håll dig till dina principer. Det kan vara tufft men har du inget att tro på, har du ingenting alls.Om du inte står för något, faller du för vad som helst.

11. Hjälp andra. När du vet att du är vänligt mot folk runt omkring dig och gör en positiv skillnad i folks liv, vet du att du är en gläjdespridande källa i världen, vilket boostar ditt självförtroende.

12. Bry dig inte om vad andra tycker. Du behöver inte oroa dig för vad folk tycker eller kommer tänka för det som är viktigt är vad du själv tycker.

13. Kom ihåg. Om någon förolämpar dig eller trycker ner dig kom ihåg att du inte kan hjälpa det och att de inte heller är perfekta.

Det var en liten lista jag fick ihop. Jag följer många av dessa punkter och vet att det hjälper så det är bara att försöka bygga upp det, och gör det noggrant så att det blir svårt att sänka det! Du lever bara en gång och när du är gammal och rynkig kommer du titta på bilderna på dig som ung och tänka "Jag var faktiskt väldigt vacker" Inte vill du inse det i slutet av din livstid? Nej, omfamna ditt ego till en viss del och älska dig själv så att du minns istället för att inse när du är gammal om hur bra du faktiskt är.

Kommentarer
Postat av: Jennie

Vi måste träffas snart Malin!!! Nu tar du ju studenten och jag har balen så både du och jag är upptagna. När "sommarlovet" börjar är det dags att träffas :) kramar

2010-06-03 @ 09:13:28
URL: http://chocolatejennie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0